ΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Ακριβόπουλος: Δεν έχει καμία σχέση ο Γκυρίνης για την αναβολή της δίκης

Γιάννης Ακριβόπουλος: Δεν έχει καμία σχέση ο Γκυρίνης για την αναβολή της δίκης

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ακριβόπουλου, συνήγορο υπεράσπισης του κ. Γκυρίνη προκάλεσε το δημοσίευμα της σελίδας μας avena.gr που δημοσιεύσαμε το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου με τίτλο “Σε πανικό ο Γκυρίνης ζητά την αναβολή της δικής”
μέσω του οποίου ενημερώναμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης για την επανάληψη των εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα αναβάλλονταν λόγω της απεργίας των δικηγόρων στις οποίες δίκες όταν πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας ο δικηγόρος μπορεί να πάρει άδεια από τον σύλλογό του και να παραστεί στη δίκη.

Φυσικά, το άρθρο μας δεν είχε και δεν έχει σε καμία περίπτωση όπως και δεν άφησε καμία αιχμή για τον κ. Ακριβόπουλο. Άλλωστε, οι δικηγόροι εκτελούν τις εντολές των εντολέων τους. Για την παρούσα δίκη θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι ο κ. Γκυρίνης θα έπρεπε να ζητούσε ο ίδιος από τον δικηγόρο του να παραστεί στη δίκη όπως θα έκανε και ο κ. Λοβέρδος, συνήγορος της κ. Κουρκουτά, ο οποίος μάλιστα θα ερχόταν από την Αθήνα στη Βέροια για να παραστεί σε αυτή την κρίσιμη αλλά και ιδιάζουσα δίκη έχοντας πάρει ήδη άδεια από τον σύλλογό του.

Ο κ. Ακριβόπουλος λοιπόν, μας είπε ότι ουδέποτε στα 30 και πλέον χρόνια που δικηγορεί ποτέ δεν ζήτησε άδεια από τον σύλλογό του για να εκδικάσει κάποια υπόθεση πελάτη του και ως εκ τούτου όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα το έκανε ούτε και γι’ αυτήν την περίπτωση. Η απόφαση ήταν καθαρά δική του και ο κ. Γκυρίνης δεν είχε καμία ανάμειξη με αυτό. Ακόμη, μας είπε και μάλιστα το τόνισε εκφράζοντας τη βεβαιότητά και την σιγουριά του ότι όποτε και αν γίνει η δίκη η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι αρνητική για την επανάληψη των εκλογών.

Πάντως θα περιμέναμε και κάποια δήλωση του κ. Γκυρίνη εάν τόσο επιθυμούσε να διεξαχθεί η δίκη ενημερώνοντας τους συμπολίτες του ότι ο ίδιος ζήτησε από τον δικηγόρο του έστω και μία φορά μιας και αυτή η δίκη δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη δίκη που εκδικάζεται στις δικαστικές αίθουσες να παραστεί στη δίκη της Παρασκευής και να αποδείξει έτσι και αυτό που λέει ο λαός μας “η παπαδιά δεν φτάνει να είναι τίμια αλλά θα πρέπει να το δείχνει κιόλας”.

Δείτε το προηγούμενο δημοσίευμα εδώ

Σε πανικό ο Γκυρίνης ζητά την αναβολή της δικής

Απάντηση