ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέτρα μόνο… για τους πολίτες: Αστυνομικός μοιράζει κλήσεις χωρίς μάσκα (φώτο)

Μέτρα μόνο… για τους πολίτες: Αστυνομικός στην Πάτρα μοιράζει κλήσεις χωρίς μάσκα (φώτο)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα γεγονός που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Πάτρα, καθώς ένας αστυνομικός που δεν φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό μοίραζε κλείσεις για παραβίαση του ΚΟΚ σε οδηγούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο περιστατικό έλαβε χώρα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, προκαλώντας την απορία, αλλά και την ενόχληση πολλών περαστικών, που εξέλαβαν την συμπεριφορά του ένστολου, ως προκλητική. Και αυτό, γιατί εκτός των άλλων, την ίδια στιγμή συνάδελφοί του διενεργούσαν πεζές περιπολίες λίγο πιο μακριά -στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου- προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι Πατρινοί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και φορούσαν τις προβλεπόμενες μάσκες.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, τη στιγμή που βεβαίωνε παράβαση σε οδηγό για παράνομη στάθμευση, ο Αστυνομικός συνομιλούσε με άλλους δύο πολίτες από διπλανή καφετέρια, οι οποίοι και εκείνοι δεν φορούσαν μάσκα.

Μάταια καταστηματάρχης παρακείμενης επιχείρησης συνέστησε ευγενικά στον ένστολο να φορέσει τη μάσκα του. Τον προσπέρασε επιδεικτικά, ίσως γιατί θεώρησε ότι ως αστυνομικός βρίσκεται υπεράνω του νόμου.

 

Απάντηση