ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέλος Ιανουαρίου οι αγρότες στους δρόμους διεκδικούν

Τέλος Ιανουαρίου οι αγρότες στους δρόμους διεκδικούν

Στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών απ όλη τη χώρα στα πλαίσια της Πανελλαδικής κίνησης των Μπλόκων παρευρέθηκε και ο Αγροτικός Σύλλογος  Γεωργών Βέροιας δια των αντιπροσώπων του Παπακωνσταντίνου  Θ. και Πουρσανίδη Α. και των μελών του Δ.Σ.  Χαλκίδη Αναστάσιου και Γιάννη Βράνα.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν σε βάθος τα γενικότερα προβλήματα της Γεωργίας αλλά και τα ειδικότερα ανά περιοχή και προϊόν.  Η δραματική κατάσταση των αγροτών φαίνεται πως επιδεινώνεται κι άλλο μετά τις νεότερες αυξήσει ς σε βασικές παραμέτρους της παραγωγής όπως το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Τεράστιες αυξήσεις και στα λιπάσματα και γενικότερα στα εφόδια  συμπληρώνουν το γκρίζο τοπίο της γεωργίας μας.

Η μεγάλη συμμετοχή έδωσε το έναυσμα για μαζικές κινητοποιήσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα και συντονισμένα . Με ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στο σύνολο των προβλημάτων που έχει σωρεύσει η δεκαετής και πλέον κρίση , η σημερινή καλπάζουσα άνοδος  των δαπανών καλλιέργειας και διαβίωσης , η κλιματική αλλαγή  και η υγειονομική κρίση.

Στο προσκλητήριο αυτό δηλώνουμε παρόντες και καλούμε τους αγρότες της Ημαθίας σε πανστρατιά ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην καλλιέργεια και την ζωή.

Να μη λείψει κανείς .

Ο Ιανουάριος γαρ εγγύς !!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Απάντηση