ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Ο Κ. Ρίζος στην εκπομπή Εδώ και Τώρα: στη Βέροια έχουν διαπιστωθεί χαμηλά ποσοστά θετικότητας κορωνοϊού (βίντεο)

Την Τρίτη 20 Απριλίου καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και Τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα ήταν ο Κώστας Ρίζος, υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δ. Βέροιας, ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος μίλησε για τα διαδικτυακά σεμινάρια που οργάνωσαν το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Βέροιας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας- Υγείας- Εθελοντισμού, με θέμα «Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19, Ζώντας με την κατάθλιψη – Μορφές θεραπείας» και πραγματοποιήθηκαν από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Σμαράγδα Χρηστάκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Όπως είπε, τα ποσοστά ανθρώπων που εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης ολοένα και αυξάνονται και η κυρία Χρηστάκη εστίασε σε απλές λύσεις που μπορεί να εντάξει το κοινό στην καθημερινότητά του και να βοηθηθεί.

Επιπλέον, ο κύριος Ρίζος ενημέρωσε για τις διαδικασίες διενέργειας δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών (rapid tests) για την ανίχνευση κορονοϊού και τα κρούσματα στο Δήμο Βέροιας, λέγοντας ότι συγκριτικά με άλλες περιοχές στην Ελλάδα στη Βέροια έχουν διαπιστωθεί χαμηλά ποσοστά θετικότητας.

Όσον αφορά την μέθοδο self- testing δήλωσε, ότι κατά τη γνώμη του και σύμφωνα με τις γνώσεις του τα self-tests είναι αρκετά αναποτελεσματικά και ένας βασικός προβληματισμός του είναι πού καταλήγουν αυτά τα self tests, καθώς στην περίπτωση που είναι θετικά αποτελούν εστία μόλυνσης.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιστροφή στην κανονικότητα και πιστεύει ότι ο κόσμος πρέπει να εμβολιάζεται χωρίς φόβο.

περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

Απάντηση