ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για το θέμα της συνεπιμέλειας αντάλλαξαν απόψεις οι δύο έγκριτοι νομικοί Καρακώστας και Γιάντσιος(Βίντεο)

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου καλεσμένοι στην ενημερωτική εκπομπή Πρωινές Ματιές με τον Τάσο Καμπάνη και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν  οι δικηγόροι Κώστας Καρακώστας,  ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της εταιρείας Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού και ο Γιάννης Γιάντσιος, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς που σχετίζονται με την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου.

Ο κύριος Καρακώστας έκανε λόγο στο ξεκίνημα της κουβέντας για την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πριν σχεδόν έναν χρόνο ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό το παιδί να έχει το δικαίωμα  να ζει και με τους δύο του γονείς. Δεν είναι μάχη των φύλων και σέβονται τη γυναίκα και την μητέρα.

Οι δύο δικηγόροι συμφώνησαν στο γεγονός ότι το παιδί έχει ανάγκη και δικαίωμα να έχει και τους δύο γονείς και ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει με σκοπό να υφίσταται η νομική εξίσωση των δύο γονέων, η συνεπιμελεια, ο ίσος χρόνος και η εναλλασσόμενη κατοικία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επώνυμα, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έδειξαν το ενδιαφέρον τους για το θέμα. Τα μηνύματα ήταν πολλά και κάποιοι από αυτούς τηλεφώνησαν και είπαν το πρόβλημα τους στον αέρα, χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία Μαργαρίτα που εμφανώς ταραγμένη ζητούσε να βρεθεί μια λύση προκειμένου να μπορεί τα βλέπει το εγγόνι της.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι το θέμα της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου είναι θέμα μείζονος σημασία και αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψιν της το πρόβλημα και να φροντίσει ώστε το δικαίωμα του παιδιού να προάγεται σε κάθε περίπτωση, είτε αυτή είναι σπάνια είτε συνηθισμένη.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση