ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Η φιλόλογος Νάτσου Ι. μιλά για τις κλασικές σπουδές, τις πανελλήνιες και την παραπαιδεία(Βίντεο)

Η φιλόλογος Νάτσου Ιωάννου με μεταπτυχιακές σπουδές στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7.

Η κ. Νάτσου ακολούθησε τον κλάδο της φιλολογίας γιατί της άρεσε και της αρέσει να εντρυφεί στην ελληνική γλώσσα.

Η χρήση της αγγλικής γλώσσας πιστεύει ότι βοηθά την ελληνική γλώσσα και την ενισχύει, γιατί στη σημερινή κοινωνία η αγγλική γλώσσα είναι μέρος της τεχνολογίας και της καθημερινότητας.

Επίσης, τονίζει ότι η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων βοηθά τα παιδιά να εξελιχθούν και να  εμβαθύνουν περισσότερο στις γνώσεις.

Ακόμη, θεωρεί ότι το οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να διδάσκονται καλύτερα και να κατανοούν ευκολότερα. Η ιδανική λύση θα ήταν η τηλεκπαίδευση να συνεχιστεί συνδυαστικά με τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ένας σωστός εκπαιδευτικός πιστεύει ότι πρέπει να έχει αγάπη για αυτό που κάνει και αγάπη για τα παιδιά. 

Η παραπαιδεία μπορεί να σταματήσει στην Ελλάδα, εάν δοθούν περισσότερες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς στο σχολείο καλύπτοντας μεγαλύτερο μέρος της ύλης και εστιάζοντας ξεχωριστά σε κάθε παιδί.

Η διαδικασία των πανελληνίων θα μπορούσε να αλλάξει δίνοντας τα παιδιά εξετάσεις στην σχολή που επιλέγουν διαπιστώνοντας εάν τους αρέσει πραγματικά η σχολή που θέλουν να εισαχθούν ή όχι. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι εάν δεν περάσουν στις πανελλαδικές δεν τελείωσε τίποτα, μπορούν να συνεχίσουν και να προσπαθήσουν ξανά.

Πλέον το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να ενισχυθεί η μάθηση τους.

Τέλος  τόνισε οτι ο κλαδος της φιλολογίας ειναι δυσκοκος κλάδος αλλά, εάν κάποιος επιλέξει τις κλασικές σπουδές θα βγει κερδισμένος και θα εξελιχθεί αφού καθημερινά θα εμπλουτίζει τις γνώσεις του.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση