ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρομοκρατία: Τούρκος γνώριμος των Αρχών στους συλληφθέντες στα Σεπόλια

Τρομοκρατικό: Αντιαρματικά, πιστόλια, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες στη γιάφκα στα Σεπόλια – Προβληματισμός για το τούνελ μήκους 20 μέτρων που είχαν ανοίξει τα μέλη του συγκεκριμένου δικτύου

Δύο αντιαρματικά Low, πιστόλια, καλάσνικοφ, πυροδοτικοί μηχανισμοί και χειροβομβίδες βρέθηκαν στη διώροφη κατοικία- γιάφκα της οδού Αυλώνος στα Σεπόλια, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 60χρονος Τούρκος γνωστός με το όνομα «Κοτάϊ». Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο των αρχών, έναν από τους πρωταγωνιστές της απόπειρας μεταφοράς όπλων με φουσκωτό από τη Χίο στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2013.

Ο συγκεκριμένος και οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Η ίδια ιστορία, αυτή δηλαδή που έχει να κάνει με τη μεταφοράς όπλων από την Ελλάδα στην Τουρκία, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, κρύβεται πίσω και από την έφοδο στα Σεπόλια και τον εντοπισμό της γιάφκας στην οδό Αυλώνος.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το τούνελ μήκους 20 μέτρων που είχαν ανοίξει τα μέλη του συγκεκριμένου δικτύου και έφθανε μέχρι το πεζοδρόμιο σε βάθος 4 μέτρων. Ίσως λένε, εξυπηρετούσε ως έξοδος διαφυγής σε περίπτωση που γινόταν έφοδος των αρχών. Παράλληλα οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να δουν πως και μέσω ποιων καναλιών έφθασε ο οπλισμός στα χέρια των Τούρκων και ποια είναι η προέλευση του αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Απάντηση