ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνει ο νέος «κατάλογος» για την πορεία του ιού στην Ελλάδα

Τα 387 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με πέντε συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό – Πόσοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ – Τι ανησυχεί τους ειδικούς και τι τους κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους

Στους 387 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας. Παρά την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι επιδημιολόγοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας το προσεχές διάστημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, μέχρι χθες Τρίτη είχαν δηλωθεί 387 περιστατικά θετικά στον ιό, τα 60 εξ αυτών απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Εξ αυτών 11 είναι κάτω των 18 ετών, 59 ασθενείς είναι 18-39 ετών, 132 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών και οι υπόλοιποι είναι άνω των 65 ετών. Από τους 387 οι 80 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και τρεις σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των βαριά νοσούντων είναι τα 69 έτη, ενώ σε όλους χορηγείται αντι-ιϊκή αγωγή.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα περισσότερα κρούσματα  εξακολουθούν να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ 14 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόρδα

Απάντηση