ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βάσεις εξόρμησης παράνομων μεταναστών για «πόλεμο φθοράς» στήνει η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη

Βάσεις εξόρμησης παράνομων μεταναστών για «πόλεμο φθοράς» στήνει η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη

«Πόλεις» μεταναστών στήνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Θράκη σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τον ποταμό Έβρο σε μια προσπάθεια να διαιωνίσουν την κατάσταση και να προκαλέσουν ένα «πόλεμο φθοράς» στην ελληνική πλευρά.

Ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία ενός μεγάλου καταυλισμού απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου στον οποίο διαμένουν προσωρινά οι αλλοδαποί, με στόχο την σχεδόν μόνιμη παρουσία τους εκεί και την συνεχή πίεση προς τα σύνορα με την Ελλάδα, μέχρι του σημείου η κούραση και η συνεχής πίεση να καταβάλλει τον Στρατό και την Αστυνομία.

Εκτός από τον καταυλισμό στις Καστανιές υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία ακόμη δύο μεγάλων καταυλισμών των 10 με 12 χιλιάδων ατόμων σε σημεία κοντά στην μεθόριο με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι αγρότες με τα μηχανήματά τους τη νύχτα σχηματίζουν φράγμα με τους προβολείς, φωτίζοντας συγκεκριμένες περιοχές με στόχο να εντοπίζονται προσπάθειες εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Ο υβριδικός όμως πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Τουρκία επεκτείνεται και εντός της χώρας.

Τουρκικές υπηρεσίες καλούν  σε ξεσηκωμό αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης και εντός της επικράτειας.

Οι Τούρκοι ζητούν από τους αλλοδαπούς με μηνύματα στο διαδίκτυο που ήδη βρίσκονται στην χώρας να ξεσηκωθούν για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα στον Έβρο.

Στον καταυλισμό  της Θήβας αναφέρει αλλοδαπός:

«Το μήνυμα είναι καλό! Πρέπει να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας στην Τουρκία (σ.σ. που θέλουν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο). Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς, οτιδήποτε, τα πάντα! Δεν σημαίνει πως επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είναι τα αδέρφια μας! Είναι κάτι σαν ‘πόλεμος’».

Απάντηση