ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα «δώρο» για τις επιχειρήσεις – Τι θα κερδίζουν με το καινούριο φορολογικό νομοσχέδιο

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν στα έξοδά τους διάφορες παροχές τους προς τους εργαζόμενους, όπως είναι για παράδειγμα οι ετήσιες ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ.

Έτσι οι επιχειρήσεις που θα προσφέρουν στους υπαλλήλους τους κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ θα κερδίζουν από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών, σε μεγαλύτερο όμως ποσοστό, τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αγορά αυτών των καρτών.

Επιπλέον, μειώνεται η φορολογία των εργαζομένων για εταιρικά αυτοκίνητα και παροχές.

Με νέο φορολογικό νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα για δαπάνη αγοράς μηνιαίων ή ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών μέσων μαζικής μεταφοράς προσαυξημένη κατά 30% αλλά και δαπάνη παροχής ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων προσαυξημένη κατά 30%

Επίσης παροχές σε είδος έως 300 ευρώ δεν φορολογούνται για τον εργαζόμενο, ενώ εξορθολογίζονται οι φόροι για χρήση οχημάτων, παροχή δανείων, μετοχών κλπ.

Παράλληλα μειώνεται η φορολογία των εργαζομένων που απολαβάνουν παροχές από τους εργοδότες τους όπως τα εταιρικά αυτοκίνητα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το νέο φορολογικό η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, υπολογίζεται ως ποσοστό της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος ως εξής:

για ΛΤΠΦ από 0 έως 12.000 ευρώ ως ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,

για ΛΤΠΦ από 12.001 έως 17.000 ευρώ ως ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,

για ΛΤΠΦ από 17.001 έως 20.000 ευρώ ως ποσοστό δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,

για ΛΤΠΦ από 20.001 έως 25.000 ευρώ ως ποσοστό δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,

για ΛΤΠΦ πλέον των 25.001 ευρώ ως ποσοστό είκοσι δύο τοις εκατό (22%) της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα, ανεξάρτητα αν το όχημα ανήκει στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένο με οποιονδήποτε τρόπο στα ανωτέρω πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Απάντηση