Super League: Κίνδυνος υποβιβασμού για την Βέροια!

Η Βέροια δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Super League από την ΕΕΑ και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό – Δεν χορηγήθηκε ούτε στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος…

Μπελάδες για την Βέροια, στην οποία δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Super League. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν της χορήγησε άδεια με αποτέλεσμα η ομάδα της Ημαθίας πλέον να βρίσκεται στον αέρα.

Πιστοποιητικό δεν πήρε επίσης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αυτό έγινε λόγω του σταδίου των Ζωσιμάδων καθώς απαιτούνται διευκρινίσεις για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με αποτέλεσμα η ομάδα των Ιωαννίνων να μη κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Πλέον η υπόθεση αυτή την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και αν εκεί η παράβαση χαρακτηριστεί ως «βαρεία», τότε η ομάδα της Ημαθίας κινδυνεύει σοβαρά με αποβολή από το πρωτάθλημα.

Αν τώρα το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και η Βέροια έχει παίξει με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια βγει η απόφαση αποβολή της, τότε δεν θα πάρει καμία ομάδα την θέση της και η Super League θα συνεχιστεί με 15 ομάδες.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρσι με την Κέρκυρα, όμως η απόφαση βγήκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την θέση της πήρε ο Λεβαδειακός.

Η ΕΕΑ, χορήγησε πιστοποιητικό σε ΑΕΛ, Πλατανιά και Ηρακλή, με την υποσημείωση όμως ότι μέχρι τις 31 του μήνα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα κενά που υπάρχουν στους φακέλους τους. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε για τους Παναθηναϊκό, Αστέρα, Ξάνθη, Λεβαδειακό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Πλατανιά, ενώ να σημειώσουμε πως ΑΕΚ, Ατρόμητος και Κέρκυρα, είχαν πάρει το πιστοποιητικό από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. (α) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:
1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
2. ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
3. ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ
4. ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
5. ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
6. ΠΑΕ ΠΑΟΚ
7. ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

(β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό και ορίζει προθεσμία μέχρι τις 31-10-16 στις παρακάτω ΠΑΕ για συμπλήρωση του φακέλου τους:
1.   ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
2.   ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
3.   ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

(γ) Η Επιτροπή δεν χορηγεί πιστοποιητικό κατά το άρθρο 77Α §3 στις κάτωθι ΠΑΕ:
1.  ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ
2.  ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Απάντηση