«Χαμός» στο Διαδίκτυο: Είναι αυτό το «μάτι του Θεού»;

«Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά», όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, είναι μια θεωρία συνωμοσίας ή απλά ένα σχήμα που πήραν τα σύννεφα; Μια φωτογραφία από τον ουρανό της Αστάνα στο Καζακστάν δημιουργεί ερωτηματικά

Οι «Illuminati» είναι εδώ, πανταχού παρόντες, και μας παρακολουθούν από τον ουρανό της πρωτεύουσας του Καζακστάν, Αστάνα; Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι από τους χρήστες στο Διαδίκτυο, με αφορμή το γεγονός ότι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος τράβηξε μια φωτογραφία από τον συννεφιασμένο ουρανό της ένατης μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο.

Η επίμαχη φωτογραφία χαρακτηρίστηκε ως «το μάτι του Θεού» και έκανε αμέσως τον γύρο του Διαδικτύου, «πυροδοτώντας» εκ νέου τις θεωρίες συνωμοσίας για την ύπαρξη -ή μη- των «Πεφωτισμένων».

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «1shustry», έγραψε στα social media: «Παρατήρησα το μάτι λίγες μέρες αφότου τράβηξα την φωτογραφία» και ο χρήστης «Mailibeck» αναφέρει: «Οι Illuminati υπάρχουν, επιβεβαιώθηκε».

Ένας ανώνυμος χρήστης βάζει τα πράγματα σε μια πιο ρεαλιστική βάση και γράφει: «Είναι πραγματικά τρομακτικό, αλλά τώρα, τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ψευδαίσθηση που σχηματίζεται από υδρατμούς και φως, ενώ οι πρόγονοί μας το αντιμετώπιζαν σαν ένα είδος οιωνού».

Το μάτι χαραγμένο σε μια πυραμίδα συμβολίζει την πίστη στους Illuminati

Οι «Illuminati» («Πεφωτισμένοι») ήταν μέλη μυστικών εταιρειών που υποστήριζαν ότι «φωτίζονται» άμεσα από τον Θεό. Το 2009, το ομώνυμο βιβλίο του Νταν Μπράουν έγινε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Απάντηση