Πρόσκληση σε εκδήλωση για την εκπαίδευση

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία ενός νέου προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου για την εκπαίδευση στην χώρα μας. Σε αυτό το διάστημα διοργανώσαμε με τον τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συναντήσαμε όλους τους φορείς εκπαίδευσης της χώρας, επισκεφτήκαμε πανεπιστήμια, διεξάγουμε έναν μεγάλο διάλογο και έχουμε ήδη ετοιμάσει τα κείμενα που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση στο επόμενο διάστημα έτσι ώστε να συμμετέχουν όσο δυνατόν περισσότεροι στην τελική διαμόρφωσή τους.
Μετά από την τελευταία συνάντησή μας τον Μάρτιο (από όπου και η φωτό) θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για πρακτικές και μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 18:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ακαδημίας 18 (είσοδος στη στοά αριστερά) διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα : Παρουσίαση του προγράμματος  The Leader in Me. ( http://www.theleaderinme.org ) .
Οι υπεύθυνοι της Αμερικάνικης Εταιρίας FranklinCovey θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικές μεθόδους που βασίζονται στις δεξιότητες και ικανότητες του μαθητή και στην αντίληψη ότι κάθε παιδί διαθέτει ηγετικές ικανότητες που οφείλουμε να καλλιεργήσουμε μέσω της εκπαίδευσης. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε χιλιάδες σχολεία σε όλον τον κόσμο.
Η συγκεκριμένη θεματική εντάσσεται στον άξονα προτεραιοτήτων μας για το άνοιγμα των σχολείων στις τοπικές κοινωνίες, την εξατομικευμένη προσέγγιση και εξέλιξη κάθε μαθητή, την παροχή ίσων δυνατοτήτων σε όλους αλλά και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία και την οικονομία.
 
Για όσους έχετε τη δυνατότητα θα ήταν χαρά μου να τα πούμε από κοντά και να συζητήσουμε ακόμη περισσότερα.

Απάντηση