Χρήσιμα tips για να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα!

Μάς βασανίζει όλες, αδύνατες και μη, και έχουμε κουραστεί πια να κουβαλάμε πάνω μας την περίφημη φλούδα πορτοκαλιού. Ε, λοιπόν, ας κάνουμε κάτι φυσικό αλλά δραστικό για να απαλλαγούμε!

Απειροελάχιστες είναι οι γυναίκες που δεν τις απασχολεί το πρόβλημα της κυτταρίτιδας: είναι εκείνες που δεν έχουν (μια μισητή κατηγορία) και όσες έχουν αλλά έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα και παραιτηθεί από την άνιση αυτή πάλη. Αν δεν ανήκεις σε μία από τις δύο αυτές κατηγορίες, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν χρησιμότατες.
Προσοχή στη διατροφή:
Τρώγε πολλά φρούτα και λαχανικά αφού βοηθάνε στο κάψιμο του λίπους, μειώνουν το φαινόμενο της κατακράτησης υγρών ενώ βελτιώνουν την όψη του δέρματός μας και μάς χαρίζουν θρεπτικές ουσίες.
Περιόρισε το αλάτι και πες ναι στα υγρά. Το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών που μπορεί να δημιουργήσει κυτταρίτιδα ή να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα. Πίνε 1,5-2 λίτρα υγρών μέσα στην ημέρα, νερό, πράσινο τσάι και φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Αποχαιρέτα τη ζάχαρη. Για να το πούμε απλά, κάθε ντόνατ που τρως πάει και στρογγυλοκάθεται στο σώμα σου και κάνει την κυτταρίτιδα ακόμα χειρότερη.
Περιόρισε (ή καλύτερα, κόψε) το κάπνισμα και το αλκοόλ. Πίνοντας πολλά ποτά κάνεις το βάρος σου να αυξάνεται και το λίπος να εναποτίθεται σε αυτό με αποτέλεσμα, μάντεψε, το φαινόμενο της κυτταρίτιδας, το βρήκες! Αν δε πίνεις και καπνίζεις, κάνεις ό,τι χειρότερο αφού ελεύθερες ρίζες κάνουν επίθεση στα κύτταρα του δέρματος και των συνδετικών ιστών και η κυτταρίτιδα κάνει πάρτυ.
Απόφυγε τα κορεσμένα λίπη. Βούτυρο, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, τηγανητά, πλήρη γαλακτοκομικά είναι εχθροί μας αφού αυξάνουν το λίπος και χειροτερεύουν την κυτταρίτιδα.
Πίνε διουρητικά, αποτοξινωτικά και θρεπτικά κοκτέιλ που θα φτιάχνεις μόνη σου με φρούτα και λαχανικά. Διάλυσε σε πράσινο τσάι μισό ποτήρι χυμό καρότο, χυμό μισού λεμονιού και χυμό μισού γκρέιπφρουτ. Πίνε ένα ποτήρι το πρωί και ένα το βράδυ πριν κοιμηθείς.

Απάντηση