Γιάννης Παπαγιάννης: Φεύγω από τα συμβούλια γιατί δεν παίρνω απαντήσεις (βίντεο)

Συνέντευξη τύου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, Γιάννη Παπαγιάννης.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι δύο σύμβουλοι του, Σοφία Ελευεθριάδου και Ηλίας Τσιφλίδης.

Ο κ. Παπαγιάννης έκανε μακροσκελή αρχική τοποθέτηση κατά την οποία άσκησε έντονη κριτική στην Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιατζίδη, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι μετά ενάμιση χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ο χρόνος που πέρασε είναι αρκετός για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα.

Άσκησε έντονη κριτική στην Δημοτική Αρχή για ανυπαρξία έργου, για ασέβεια στους θεσμούς και για τη συνολική της λειτουργία.

Κατηγόρησε το Δήμαρχο Βέροιας για αλαζονική συμπεριφορά και τη λειτουργία του Δήμου ότι δεν είναι αντάξια της πόλης, των θεσμών και της κοινωνίας.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα όπως το κολυμβητήριο και την δικαστικό οδό που έχει πάρει, το δημοτικό ξενοδοχείο στο Σέλι, το οδικό δίκτυο της πόλης και της περιοχής, λέγοντας ότι η Βέροια τείνει να γίνει γνωστή σαν η πόλη της λακούβας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπλαση του Τριποτάμου η οποία είναι μια τσιμεντοποίηση, όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το ότι ” ο Δήμος στέλνει τα σκουπίδια εκδρομή”.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι ο Δήμος διαθέτει τα κονδύλια για να κάνει ουσιαστικό έργο, αλλά, όπως ανέφερε, αυτά διανέμονται μόνο προς “συνεργαζόμενους” με τη Δημοτική Αρχή.

Μίλησε επίσης για “φιάσκο” αναφερόμενος σε σχέσεις που μπορούσαν να αναπτυχθούν με την Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας, μετά από σχετικό ταξίδι που έγινε εκεί, ενώ μίλησε και για “περίεργη” ταχύτητα και διαδικασίες για αδειοδότηση καταστημάτων σε αλλοδαπούς, χωρίς να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με ημεδαπό.

Ο κ. Παπαγιαννης είπε ότι η στάση του να αποχωρεί συνήθως μετά τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, είναι μια στάση πολιτική, γιατί, όπως ανέφερε, δεν δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να αλλάξει και η πλειοψηφία, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, περνάει αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει την μειοψηφία.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε ότι ακόμη και τώρα, όπως από την πρώτη στιγμή, διαφώνησε με την την συγκεκριμένη επιλογή του στρατοπέδου στην Αγ. Βαρβάρα και είπε ότι ο Δήμαρχος Βέροιας έπρεπε να έχει τον τελευταίο λόγο στο πού θα πάνε οι πρόσφυγες, όπως είχε και την ευθύνη της ενημέρωσης των κατοίκων.

Βίντεο, όλη η συνέντευξη τύπου του κ. Παπαγιάννη

Verianet News

Απάντηση