Βοργιατζίδης: «Η εγκατάλειψη των ζώων στη Βέροια δημιουργεί νέες στρατιές αδέσποτων» (βίντεο)

Με αφορμή την καθιέρωση της τέταρτης μέρας του Απριλίου, κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στη Βέροια όπου αναλύθηκαν οι ενέργειες και οι προτάσεις του Δήμου Βέροιας σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Για το θέμα μίλησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο οποίος τόνισε πως «η εγκατάλειψη των ζώων στην πόλη της Βέροιας δημιουργεί νέες στρατιές αδέσποτων». Σημείωσε επίσης πως η εμμονή των πολιτών της Βέροιας να εγκαταλείπουν τα ζώα στην πόλη εντείνει το πρόβλημα και πως οι στειρώσεις βοηθούν σε βάθος χρόνου.

Ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό των αντιλυσσικών εμβολίων που έχουν πραγματοποιηθεί, στους επιτόπιους εμβολιασμούς και στις θεραπείες που έχουν γίνει σε άρρωστα αδέσποτα. Αναφέρθηκε στην απομόνωση των επιθετικών ζώων σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της νομοθεσίας. Τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν τρεις χώροι περιμετρικά της Βέροιας, όπου θα συγκεντρώνονται τα αδέσποτα της πόλης.

Η κ. Σοφία Ουστά τόνισε την αναγκαιότητα του κάθε ιδιοκτήτη να διατηρεί το αντίστοιχο βιβλιάριο υγείας του ζώου συντροφιάς του, να πραγματοποιεί τα εμβόλιά του και να μην το εγκαταλείπει. Σημείωσε επίσης πως απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση ο βασανισμός και κάθε πράξη βίας.

Verianet News

Απάντηση