Πώς χτίζουμε σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο

Οι σχέσεις, φιλικές ή ερωτικές, κρατιούνται δύσκολα σήμερα ή ακόμα και εγκαταλείπονται χωρίς καμία προσπάθεια! Φίλοι χάνονται εξαιτίας μιας παρεξήγησης και ερωτικές σχέσεις χαλάνε λόγω έλλειψης επικοινωνίας… με αποτέλεσμα το μυαλό να γεμίζει προβλήματα, αμφιβολίες και δισταγμούς. Όμως, τι θα γινόταν, εάν βλέπαμε τις σχέσεις σαν μια επένδυση και όχι σαν ένα παιχνίδι;  Στην πράξη, όσο περισσότερο προσέχουμε μια κοντινή σχέση μας… τόσο πιο παραγωγική θα γίνει για εμάς στο μέλλον! Οι παρακάτω τρόποι θα σας δείξουν πως μπορούμε να οικοδομήσουμε μια μακροχρόνια σχέση, που ίσως μετατραπεί και στη σχέση της ζωής μας…

Πώς χτίζουμε σχέσεις που διαρκούν στο χρόνοΟυσιαστική επικοινωνία… στα σημαντικά θέματα!

Μερικές σχέσεις είναι πολύ ήρεμες, αλλά γρήγορα γίνονται ανούσιες και ανιαρές! Χωρίς αληθινή επικοινωνία δεν μπορούμε να «χτίσουμε» μια σχέση ζωής, ειδικά εάν μένουμε στην επιφάνεια των λέξεων. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε δυνατή μια σχέση, φιλική ή και μη, πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στην  πράξη και όχι στα λόγια…

Βρίσκουμε το κλειδί της σχέσης… στην εμπιστοσύνη!

Γερή σχέση χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, αφού αυτή αποτελεί την κόλλα που κρατά σταθερή μια σχέση. Βέβαια, η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα και χάνεται εύκολα, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί αρκετό χρόνο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε ειλικρινείς και να κρατάμε τις υποσχέσεις μας!

Πώς χτίζουμε σχέσεις που διαρκούν στο χρόνοΔεν αφήνουμε άλυτα τα παράπονα μας

Πολλοί νομίζουν ότι εάν αφήσουν άλυτο ένα πρόβλημα ή ένα παράπονο… θα ξεχαστεί! Λάθος. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα βλάψει ή ακόμα και θα καταστρέψει τη σχέση μας. Για αυτό ας λύνουμε έγκαιρα τα προβλήματα μας, ώστε να προχωράμε προς τα εμπρός και όχι προς το παρελθόν.

Υποστηρίζουμε τον άλλο στις δύσκολες στιγμές

Οι κοντινοί μας άνθρωποι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Εκεί που οι άλλοι θα σταματήσουν να μας υποστηρίζουν… εκεί θα φανεί η αληθινή σχέση! Πέρα από τις διαφωνίες, σε μια σχέση, ακόμα και φιλική, ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο και να τον βοηθά να σηκωθεί, ακόμα και αν έχει φτάσει στον πάτο.

Πώς χτίζουμε σχέσεις που διαρκούν στο χρόνοΜαλώνουμε χωρίς ίχνος φόβου

Μερικοί συζητούν ήσυχα ένα πρόβλημα που έχει προκύψει, ενώ άλλοι υψώνουν τη φωνή τους και διαφωνούν με πάθος. Το κλειδί για μια ισχυρή σχέση είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού. Θα πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς, ώστε να εκφράσουμε όσα μας ενοχλούν, χωρίς να σκεφτόμαστε τα αντίποινα! Έτσι, θα λύσουμε το θέμα… πολιτισμένα!

«Έξω» τα συμφέροντα από τη σχέση μας

Εάν κρατήσουμε έξω από τη σχέση τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας, θα μπορέσουμε να «χτίσουμε» μια πιο γερή σχέση. Σίγουρα, ο καθένας έχει απαιτήσεις από τον άλλο… αλλά όταν απογυμνωνόμαστε από τα απόλυτα «θέλω» μας, ενισχύουμε το κοινωνικό μας δίκτυο και καταφέρνουμε και τονώσουμε μια σχέση.

Πώς χτίζουμε σχέσεις που διαρκούν στο χρόνοΗ γλώσσα του σώματος… υπερισχύει!

Όταν δύο άνθρωποι αισθάνονται άνετα, εκφράζουν τους φόβους και τις επιθυμίες τους 100%, άλλες φορές με λέξεις και άλλες μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Άλλωστε, η επαφή με τα μάτια, το άγγιγμα ή ακόμα και μια αγκαλιά αποδεικνύουν ότι υπάρχει αληθινή επικοινωνία μεταξύ δυο φίλων ή ερωτικών συντρόφων.

Παίρνουμε πρωτοβουλία για να «χτίσουμε» μια σχέση

Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους να «φτάσουν» σε εμάς, αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για μια σταθερή σχέση πρέπει να επενδύουμε χρόνο και ενέργεια στον άλλο, ώστε να προσπαθούμε να τον έχουμε κοντά μας. Είναι αναγκαίο να μάθουμε την ιστορία και τις εμπειρίες του, ώστε να ανακαλύψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα του.

Απάντηση