ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Η διπλή γιορτή της Εθνεγερσίας του 1821 και του Ευαγγελισμού νοηματοδοτεί το σήμερα με το διπλό μήνυμα της Πίστης και της εθνικής υπερηφάνειας. Το 1821 είναι η κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους ξεσηκώθηκαν με αντίξοες συνθήκες και με απαράμιλλη αποφασιστικότητα έδωσαν τον αγώνα για την Ελευθερία.

Το μήνυμα του 1821, σήμερα που η Πατρίδα δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα, παραμένει επίκαιρο. Τιμούμε τον υπέρ πάντων αγώνα για τη συνέχεια και επιβίωση του Γένους των Ελλήνων. Σε αυτό το μικρό κομμάτι γης από πάντα κατοικούσαμε Έλληνες και κληρονομήθηκε με θυσίες ζωής και αίματος. Ως εκ τούτου είναι τόπος ιερός που πρέπει με απόλυτο σεβασμό να προφυλάξουμε και να παραδώσουμε καθαρό κι ελεύθερο από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές.

 

«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. (…) Η θέση όπου είμαστε σήμερα είναι τοιούτη, και θα ιδούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς». Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Απάντηση