ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ;ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ;

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον τελικά η προγραμματισμένη συνεδρίαση των μετόχων της ΑΝΗΜΑ Ημαθίας που ήταν να γίνει το μεσημέρι της Δευτέρα 21/3.

Ο λόγος της αναβολής. ‘Ότι δεν ήταν έτοιμοι  να δώσουν στοιχεία στους μετόχους.

Την προηγούμενη ημέρα εμείς δημοσιεύαμε άρθρο με ερωτηματικό για το μέλλων αυτής της επιχείρησης που θεωρητικά είναι η ατμομηχανή ανάπτυξής για τον Νομό  και τα χρέη της αγγίζουν περί τα 350 χιλ. ευρώ.

Πάντως είναι μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά,τόσο για τα χρέη,την βιωσιμότητά, για τον τρόπο λειτουργίας  αλλά  και την αποτελεσματικότητα της  όλα αυτά τα χρόνια.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δώσουμε συγκριτικά στοιχεία με άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις γειτονικών Νομών για να δείτε τον τρόπο λειτουργίας και αποτελεσματικότητας.

Δημοσιεύουμε την προηγούμενη ανάρτηση και περιμένουμε φυσικά πότε τελικά θα είναι έτοιμοι για την συνέλευση των μετόχων μιας και ο χρόνος πιέζει.

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΧΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΜΑΘΙΑΣ;

Τι γίνεται τελικά με την Αναπτυξιακή Ημαθίας;

Θα μπορέσει να εγκρίνει ισολογισμό;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα μιας και όπως λέγεται υπάρχει χρέος περίπου 350 χιλ.ευρώ ,επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους για δε δουλεμένα και η επιχείρηση έχει μείνει με μια υπάλληλο.

Η υπόθεση αυτή έχει βάθος χρόνου και αφορά τις διοικήσεις Σπάρτση,Καραπαναγιωτίδη.Ουσουλτζόγλου και Τελιγιαννίδη.

(Από λάθος είχαμε γράψει Καλαιτζίδη,διότι μέτοχος είναι η Αντιπεριφέρια και πολιτικός προϊστάμενος αυτής ο Κώστας Καλαιτζίδης. Πρόεδρος  όμως είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Τελιγιαννίδης)

Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προέρχεται από την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο Δήμος Νάουσας αρνείται την συνέχιση της χρηματοδότησης.

Ορκωτοί λογιστές δεν μπορούν να μπουν αν δεν εγκριθεί ο Ισολογισμός και

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν από την Ημαθία 1-2 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το πρόγραμμα LINDER που σε λίγο θα τρέξει και εάν δεν εγκριθεί  ο ισολογισμός η Αναπτυξιακή δεν θα έχει το δικαίωμα να το διαχειριστή.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με μεγάλες επιπτώσεις για την Ημαθία και για τον λόγο αυτό γίνεται αύριο Δευτέρα 21/3 έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για να αποφασισθεί το μέλλων της επιχείρησης.

Μέτοχοι της επιχείρησης αυτής είναι.

Η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.οι 3 Δήμοι,το Επιμελητήριο και οι 3 Ενώσεις.Σήμερα 2 μιας και της Αλεξάνδρειας έχει κλείσει.

 

Απάντηση