ΈΚΤΑΚΤΟ! Στους 1000 πρόσφυγες υπολογίζεται ο αριθμός στην Αλεξάνδρεια και 500 περίπου στη Βέροια.

Τελικά όπως όλα δείχνουν 1000 πρόσφυγες  θα εγκατασταθούν στην Αλεξάνδρεια στο στρατόπεδο 722 και 500 στη Βέροια.  Aναμφισβήτητα πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό σε μία μικρή πόλη που η αστυνόμευση σύμφωνα με τις αρχές δεν επαρκεί.

Ακόμη, η τοποθεσία που έχει οριστεί ως χώρος παραμονής των προσφύγων είναι σχεδόν εντός της πόλης γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε το στρατόπεδο βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο, σε έναν χώρο που καθημερινά προπονούνται ομάδες πολλών συλλόγων, παίζουν παιδιά, πηγαίνουν εκδρομές σχολεία και διοργανώνονται αγώνες.  Με την έλευση επομένως των προσφύγων οι συνήθειες αυτές μετριάζονται και όλοι γινόμαστε αυτομάτως πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί αφού οι πρόσφυγες εύκολα θα μπορέσουν να διασκορπιστούν εντός της Αλεξάνδρειας και στα κοντινά χωριά. Ασφαλώς και κατανοούμε τις διαμαρτυρίες που προήλθαν από το εργοστάσιο venus , την εκκοκκιστήρια Καραγιώργος και τα θερμοκήπια Agritex στην προοπτική εγκαταστάσεις των προσφύγων στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΟΥ που βρίσκεται πιο μακριά από την πόλη της Αλεξάνδρειας και κοντά σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Ας σκεφτούμε όμως, τις σοβαρές επιπτώσεις που θα προκύψουν με την παραμονή των προσφύγων σε μια τοποθεσία άκρως επικίνδυνη για τους πολίτες της Αλεξάνδρειας.

 

Απάντηση