ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Οι εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και η έλλειψη συμπόνιας και ανθρωπισμού είναι ξένα στο DNA του ελληνικού λαού. Η λέξη «ρατσισμός» είναι ξενόφερτη, αν οι Έλληνες διαπνέονταν από αυτό θα είχαν εφεύρει και την αντίστοιχη ελληνική λέξη στο πλούσιο λεξιλόγιο μας. Οι αξίες της Ισότητας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης μας ενέπνεαν και συνεχίζουν να μας εμπνέουν σταθερά ως έθνος. Η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και η ρατσιστική βία δεν είχαν και δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.

 

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ο λαός μας πρόσφερε και προσφέρει γενναιόδωρα την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, ξεσκεπάζοντας τη βαρβαρότητα των κλειστών συνόρων και θέτοντας τους ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας προ των τεράστιων ευθυνών τους.

 

Στα μείζονα θέματα των ημερών μας, η Ευρώπη καλείται να δείξει στην πράξη ότι δεν συμμερίζεται μισαλλόδοξες αντιλήψεις και δεν περιχαρακώνεται κάνοντας δεκτές ρατσιστικές πρακτικές. Τόσο στη προσφυγική κρίση, όσο και απέναντι στους Έλληνες.

 

Σε κάθε περίπτωση η έμπρακτη καταδίκη των διακρίσεων δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια ούτε μόνο με διακηρύξεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες πράξεις».

Απάντηση