Αλόνσο: “Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός”!

Ο Ισπανός πρωταθλητής σαν από θαύμα βγήκε ανέπαφος από τη McLaren όταν αυτή απογειώθηκε μετά τη σύγκρουση με την Haas του Γκουτιέρεζ.

Το GP της Αυστραλίας πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος βρίσκονταν στο 17ο γύρο όταν ο Ισπανός οδηγός με τη McLaren προσπάθησε να περάσει το Μεξικάνο με τη Haas. Ο εμπρός δεξιά τροχός του Αλόνσο χτύπησε στον πίσω αριστερά του Γκουτιέρεζ και η McLaren αφού διαλύθηκε εμπρός δεξιά άρχισε να σέρνεται και όταν έφτασε στην αμμοπαγίδα απογειώθηκε χτυπώντας στον τοίχο.

Ως εκ θαύματος ο Ισπανός βγήκε ανέπαφος από το μονοθέσιο και αρκετές ώρες μετά μίλησε για το συμβάν. Ο Αλόνσο είχε επίσης ένα μεγάλο ατύχημα το 2003 στη Βραζιλία όταν χτύπησε με πολλά χιλιόμετρα στην τελευταία ανηφορική καμπή πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού ένα τροχό που είχε φύγει από τη Jaguar του Γουέμπερ.



Ο Αλόνσο χτυπά πίσω δεξιά τον Γκουτιέρεζ.

Συγκρίνοντας τα δυο ατυχήματα ο Ισπανός τόνισε: «Πιθανόν ήταν πιο δυνατό απ’ αυτό της Βραζιλίας το σημερινό. Φοβήθηκα μετά το πρώτο χτύπημα καθώς απογειώθηκε το μονοθέσιο. Ήλπιζα να προσγειωθώ με κανονική φορά και να μην χτυπήσω το κεφάλι σε κάτι. Όταν στριφογυρίζεις θες να σταματήσει και αισθάνεσαι ότι δε θα σταματήσει ποτέ. Όταν σταμάτησε είδα μια μικρή τρύπα από την οποία μπορούσα να βγω και σκέφτηκα  να το κάνω γρήγορα για να με δουν γρήγορα οι δικοί μου από το σπίτι. Αυτό είναι το πρώτο που σκέφτηκα. Κατανοώ ότι σήμερα ξόδεψα λίγη από την τύχη που δικαιούμαι στη ζωή μου. Ευχαριστώ τη McLaren και τη FIA για την ασφάλεια που παρέχουν αυτά τα μονοθέσια. Επίσης τους φίλους και υποστηρικτές μου για την ανησυχία και τη στήριξή τους».

Ο Αλόνσο αφέθηκε να γυρίσει στο ξενοδοχείο μετά από εξετάσεις στο ιατρείο της πίστας: «Πονάω προφανώς καθώς κουνήθηκαν όλα στο σώμα μου. Τα γόνατά μου πονάνε γιατί χτύπησαν στο κόκπιτ. Ήμουν τυχερός. Από την άλλη απογοητεύτηκα που δεν τερμάτισα και δεν πήρα βαθμούς. Επίσης το μονοθέσιο διαλύθηκε χάσαμε μια υβριδική μηχανή και θα χρειαστούμε αμέσως τη δεύτερη. Πέρα απ’ αυτό όμως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και σας μιλάω. Όταν τρακάρεις με 300km/h ρισκάρεις τη ζωή σου. Θα μπορούσα να έχω χτυπήσει σοβαρά. Είμαι ευγνώμων που δε συνέβη τίποτα, ανυπομονώ να ξαναμπώ στο μονοθέσιο».



Τυχερός ο Αλόνσο που δεν τον χτύπησε κάτι στο κεφάλι…

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 3 Απριλίου στο Μπαχρέιν.

Απάντηση