Θέμα ημερών η εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Αγ. Βαρβάρας του Δήμου Βέροιας

Θέμα ημερών είναι πλέον η έλευση και φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή της Βέροιας. Αυτή είναι και η πεποίθηση του Δήμου Βέροιας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών κατατείνουν με βεβαιότητα πλέον σ’ αυτή την προοπτική.

Μπορεί το κλιμάκιο του Υπυοργείου Εθνικής Άμυνας να μην βρήκε κατάλληλο εδαφομορφολογικά, το χώρο του στρατοπέδου της Αγ. Βαρβάρας, για εγκατάσταση σκηνών, αλλά οι κτηριακές υποδομές που υπάρχουν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το ίδιο κλιμάκιο είχε επισκεφτεί και την περιοχή της Αλεξάνδρειας και έκρινε κατάλληλη μια περιοχή στην οποία λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Για τη Βέροια, και συγκεκριμένα για το στρατόπεδο Αγ. Βαρβάρας, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου και του υποστράτηγου, Αντώνη Νομικού, πριν παραδώσει τη διοίκηση της 1ης Μεραρχίας στον υποστράτηγο, Χρήστο Σίμο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο Αγ. Βαρβάρας εκτιμάται ότι μπορούν να φιλοξενηθούν 300 περίπου πρόσφυγες.

Από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποια σημαντική πρόοδος για την επίλυση του τεράστιου ζητήματος των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελληνική επικράτεια, είναι προφανές ότι θα αναζητηθούν λύσεις για την αποσυμφόρηση και την αντιμετώπιση του φαινόμενου της Ειδομενης, καθώς τα σύνορα όχι μόνο δεν ανοίγουν, αντίθετα κλείνουν όλο και πιο σφιχτά.

http://www.verianet.gr/

Απάντηση