Προσφυγικό, προσλήψεις και αναπλάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Σε ήρεμο κλίμα, για δεύτερη συνεχή φορά, κύλησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου με το προσφυγικό να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προ ημερησίας διάταξης ατζέντα.

Για το προσφυγικό

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Νάουσας κ.Νίκος Κουτσογιάννης, χαρακτήρισε ατυχείς τις
δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ.Μουζάλα, λέγοντας, ότι οι άνθρωποι που έχουν την τύχη του τόπου μας στα χέρια τους καλό θα είναι να μην αποκλίνουν από την  εθνική γραμμή. Για το προσφυγικό θέμα, αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Νάουσας, ο κ.δήμαρχος είπε ότι θα γίνουν ειδικές συνεδριάσεις το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος  Νάουσας δεν μπορεί να φιλοξενήσει μακροχρόνια πρόσφυγες. « Μας ενδιαφέρουν οι πρόσφυγες, όχι οι μετανάστες. Μπορούμε να παράσχουμε προσωρινή φιλοξενία, ενώ σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη» είπε χαρακτηριστικά.

Η 10η διεθνής κολυμβητική

συνάντηση ΑμΕΑ στη Νάουσα

Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιείται στο κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας η 10ης διεθνής κολυμβητική συνάντηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πάνω από 150 αθλητές θα συμμετάσχουν σε αυτή, ενώ για την διοργάνωση ο κ.Κουτσογιάννης, κάλεσε τους Ναουσαίους να τους παρακολουθήσουν τονίζοντας ότι τα ΑμΕΑ ζουν και χαίρονται τη ζωή, παρά το προβλήματα της καθημερινότητας, σε ένα κόσμο που δεν έχει φτιαχτεί για αυτά.

Σε εξέλιξη ο έλεγχος των ορκωτών

στην τέως ΕΤΑ Α.Ε

Απαντώντας σε ερώτηση του τέως προέδρου  της ΕΤΑ και δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Γιάννη Γκαρνέτα, για το αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στην τέως δημοτική επιχείρηση που λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Βέρμιο» του Αγίου Νικολάου, ο κ.Κουτσογιάννης είπε ότι ο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για τη μεταφορά των εργαζομένων στον δήμο, τόνισε ότι αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών

Απολύτως ελεγχόμενη

η ποιότητα του νερού

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται και γράφονται για την ποιότητα του νερού στο δίκτυο ύδρευσης, απαντώντας, τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Γιάννης Παρθενόπουλος, όσο και ο κ. δήμαρχος χαρακτήρισαν ως προβοκάτσια τα ανωτέρω, επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η ποιότητα του νερού, ενώ γίνονται ποιοτικές αναλύσεις δειγμάτων από τα σχολεία, μέσω του χημικού εργαστηρίου της ΔΕΥΑΝ.

Προσλήψεις

ορισμένου

χρόνου

Προσλήψεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του δήμου, αλλά και νομικών προσώπων, όπως το Δημοτικό Ωδείο, τα Εικαστικά Εργαστήρια, την Σχολή του Αριστοτέλη (ξεναγός) και τα δημοτικά κολυμβητήρια, ανακοίνωσε ο κ.δήμαρχος

Στολίδι για τον τόπο η ανάπλαση

του πάρκου της πλατείας Ειρήνης

Την ανάπλαση του πάρκου της πλατείας Ειρήνης, όπου θα δημιουργηθεί η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά για ΑμΕΑ, παρουσίασε ο κ.Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των νέων οικογενειών να έχουν τα παιδιά τους πρόσβαση σε ένα ασφαλή και αξιοπρεπή χώρο. Στις ενστάσεις του κ.Καραμπατζού για το υπερβολικό ποσό του κόστους (330.000) σε περίοδο λιτότητας, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι αυτό με την έκπτωση θα είναι κατά πολύ μικρότερο, ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα διατεθεί για αντίστοιχες παιδικές χαρές στις κοινότητες. «Το έργο θα είναι στολίδι για την εξαιρετική αρχιτεκτονική του αντίληψη και τον σχεδιασμό. Κάποιοι έχουν επιλεκτική ακοή. Συνειδητή η προσπάθεια υποβάθμισης του έργου. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από άλλους δήμους εν όψει του ΣΕΣ, με τεκμηριωμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, των φωτοβολταϊκών και την ενεργειακή θωράκιση του δήμου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. δήμαρχος

Εν τω μεταξύ την προκήρυξη φοιτητικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση του δημοτικού πάρκου, το οποίο διανύει την 6η δεκαετία του ανακοίνωσε ο κ. δήμαρχος.

Εθελοντές πρασίνου

Στην αναζήτηση εθελοντών πρασίνου που θα φροντίζουν με υλικά και μέσα του δήμου, έναν χώρο πρασίνου που θα υιοθετήσουν, αναφέρθηκε ο κ.Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για μια κοινωνία ευαισθητοποιημένων πολιτών που δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από τον δήμο, που διαθέτει πέντε μόλις υπαλλήλους στην υπηρεσία κήπων.

Φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία των

σχολικών κτιρίων της πόλης

Την ανάθεση της φύλαξης των σχολικών κτιρίων της πόλης της Νάουσας από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, τις βραδινές ώρες, ώστε να εξαλειφθούν τα κρούσματα βανδαλισμού, ψήφισε, κατά πλειοψηφία το σώμα

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση