Πανικός στις ΗΠΑ: Περιμένουν διαστημική επίθεση από την Ρωσία και την Κίνα – Η Μόσχα κάνει πλάκα με τους αμερικανικούς δορυφόρους

Νέες διαστάσεις έχει πάρει ο “ψυχρός πόλεμος” με τις ΗΠΑ να φοβούνται ότι η Ρωσία ή η Κίνα θα τους επιτεθούν από το διάστημα.

Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι Μόσχα και Πεκίνο στοχεύουν να καταστρέψουν τους αμερικανικούς δορυφόρους μηδενίζοντας τις δυνατότητες των ΗΠΑ στο διάστημα, αναφέρει το Sputnik.

“Οι αντίπαλοι έχουν αναπτύξει ργαλεία για να καταστρέψουν τις δυνατότητές μας στο διάστημα”, σημειώνει ο John Hyten, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαστήματος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας , μιλώντας στην αμερικανική Βουλή και συγκεκριμένα στην επιτροπή εξοπλισμών.

Ο Hyten υποστηρίζει ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι βρίσκονται σε κίνδυνο.

“Η Ρωσία θεωρεί την εξάρτηση των ΗΠΑ από τη Μόσχα στο διάστημα ως μια εκμεταλλεύσιμη ευπάθεια και κάνει εσκεμμένες ενέργειες για την ενίσχυση των διαστημικών δυνατοτήτων της “, σημειώνει.

Θυμίζεται ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι πετούν με ρωσικούς κινητήρες.

“Και η Κίνα έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα διαστημικών τεχνολογιών που μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να καταστρέψουν ένα δορυφόρο, καθώς και λέιζερ που μπορούν να τυφλώσουν ή να απενεργοποιήσουν τους δορυφόρους”, αναφέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Τον περασμένο μήνα ο Hyten είχε δηλώσει στο Defense One ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των ρωσικών δορυφόρων.

Συνολικά 23 φορές το μήνα οι αμερικανικοί δορυφόροι βγαίνουν για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας με τους Αμερικανούς να δηλώνουν άγνοια πόσες από αυτές τις δυσλειτουργίες οφείλονταν σε ρωσικές ή κινεζικές επιθέσεις

Απάντηση