Concealer: Το ένα και μοναδικό trick που πρέπει να ξέρεις- και θα αλλάξει τα πάντα! Το εξήγησε η διάσημη makeup artist Laura Mercier στην Gwyneth Paltrow

Αν υπάρχει ένα προϊόν μακιγιάζ που είναι απαραίτητο για (σχεδόν) για κάθε γυναίκα, αυτό είναι το concealer.

Το πρόβλημα είναι, όπως εξήγησε η Laura Mercier στο site goop.com της Gwyneth Paltrow, ότι οι περισσότερες από εμάς το απλώνουμε τρίβοντάς το πάνω στην επιδερμίδα μας. Με αυτό τον τρόπο όμως, τελικά αφαιρούμε προϊόν, δεν του επιτρέπουμε να κάνει τη δουλειά του- δηλαδή να καμουφλάρει τα σημεία που θέλουμε- ενώ καταλήγει σε σημεία του προσώπου που δεν θέλουμε!

Δοκίμασε τον τρόπο που προτείνει η διάσημη makeup artist και θα δεις τη διαφορά με τα μάτια σου: 

– Άπλωσε το concealer ακριβώς πάνω στο σημείο που θέλεις να “σβήσεις” (μαύροι κύκλοι, κοκκινίλες κλπ). Μην το απλώνεις γύρω γύρω από το πρόβλημα αλλά ακριβώς πάνω σε αυτό.

– Με το δάχτυλό σου πήγαινε πάνω στο concealer και άπλωσέ το ταμποναριστά- αυτή είναι η λέξη κλειδί. Μην το τρίβεις αλλά κάνε μικρές, ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις – μπορεί να χρειαστείς ελάχιστο χρόνο παραπάνω, αλλά αξίζει.

– Όταν τελειώσεις με το blending, θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα: το πρόβλημα θα έχει “εξαφανιστεί” χωρίς κανείς να καταλάβει πως από πάνω του υπάρχει κάποιο προϊόν και έτσι θα έχεις αποφύγει τα αντιαισθητικά “μπαλώματα” που συνήθως γίνονται με το concealer.

Απάντηση