Πώς να ξεφορτωθείς τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σου

Μπορεί να μην είναι σαν τα σπυράκια, μπορεί να τα βλέπεις μόνο εσύ ή να μπορείς να τα καλύψεις με το μέικ-απ. Παρ’ όλα αυτά τα μαύρα στίγματα είναι άκρως ενοχλητικά. Μην ανησυχείς. Σου έχουμε 5 τρόπους να απαλλαγείς από αυτά.


1.
Μην τα πειράζεις
Ξέρουμε πόσο σε ενοχλούν να τα βλέπεις, όμως με το να προσπαθείς να τα “σπάσεις” μόνο κακό (σου) κάνεις αφού έτσι προκαλείς σημάδια και κοκκινίλες στο πρόσωπο σου. Αντί γι’ αυτή την συνήθεια, προτίμησε μία κρέμα με υδροκορτιζόνη η οποία χάρη στα αντιφλεγμονώδη συστατικά της μπορεί, σταδιακά, να μειώσει την εμφάνισή τους. Μπορείς να την προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο.

2. Χρησιμοποίησε βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου
Αυτή η μικρή βούρτσα καθαρίζει το πρόσωπο σου πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ότι αν χρησιμοποιούσες τα χέρια σου. Απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα, κάνει φυσική απολέπιση κι έτσι βοηθάει την επιδερμίδα σου να μένει καθαρή και χωρίς στίγματα ή σπυράκια. Αρκεί να την χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα.

3. Περιποιήσου το πρόσωπο σου κάθε βράδυ
Η καθαρή επιδερμίδα απαιτεί φροντίδα. Γι΄αυτό πριν κοιμηθείς φρόντισε να απλώνεις στο πρόσωπό σου μία κρέμα που θα κρατά το πρόσωπο σου ενυδατωμένο. Συγκεκριμένα, για να αποφύγεις τα στίγματα χρησιμοποίησε  μία κρέμα που περιέχει βιταμίνη Β3 ή συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση του δέρματος. Για να βρεις την κατάλληλη για την επιδερμίδα σου, συμβουλέψου τον φαρμακοποιό σου.

4. Σβήσε γρήγορα τα σημάδια χρησιμοποιώντας κρέμα με ρετινοειδή
Τα ρετινοειδή είναι συστατικά παράγωγα της Βιταμίνης Α και συμμαχοί σου στην καταπολέμηση της ακμής ή των στιγμάτων. Επίσης, ενισχύουν το ήδη υπάρχον κολλαγόνο του οργανισμού με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να είναι ακόμα πιο φρέσκια και λαμπερή.

5. Μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό!
Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία συνεχίζει να απειλεί το δέρμα σου και το χειμώνα. Επίλεξε ένα με δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF) από 30 και πάνω. Έκτος του ότι θα προστατεύσεις το πρόσωπο σου, το αντηλιακό βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων

Απάντηση