Συνταγή για την πιο εύκολη lemon pie!


Η λεμονόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μας. συνήθως την αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο καθώς δεν έχουμε χρόνο να τη φτιάξουμε στο σπίτι. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να την φτιάξετε ακολουθώντας βήμα βήμα την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ:

• 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
• 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
• 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 ζουμερό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
• Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφού το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στρώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
• Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.

 

 

Απάντηση