Μία φόρμα που θα γίνει ο personal trainer σου

Το Enflux Smart Clothing είναι ένα σετ φόρμας που ελέγχει εάν κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου και σου δίνει συμβουλές για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση

Αν μία από τις βασικές σου ανησυχίες στο γυμναστήριο είναι εάν κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου προκειμένου να βελτιστοποιήσεις τη φυσική σου κατάσταση, δύο είναι οι επιλογές σου. Ο personal trainer και το Enflux Smart Clothing. Αν, πάλι, θέλεις να αποφύγεις την πρώτη επιλογή είτε λόγω κόστους είτε λόγω του… συνδρόμου lone wolf που σε διακατέχει, τότε η δεύτερη λύση φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική.

Το Enflux Smart Clothing είναι ένα σετ φόρμας που καταγράφει τις κινήσεις του σώματός σου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αφού συλλέξει στοιχεία από τους 10 ενσωματωμένους αισθητήρες (5 στη μπλούζα και 5 στο παντελόνι), τα εκπέμπει στο app σου το οποίο σου δείχνει τις επιδόσεις σου σε πραγματικό χρόνο, καθώς και με ποιους τρόπους μπορείς να βελτιωθείς. Οι αλγόριθμοι του app αναλύουν όλες τις κινήσεις του σώματός σου για να μετρήσουν τη φυσική σου κατάσταση, τα επίπεδα έντασης της άσκησής σου κτλ.

Οι δημιουργοί της έξυπνης φόρμας υποστηρίζουν ότι το προϊόν τους παρέχει πληροφόρηση, αλλά και καθοδήγηση στην προπόνησή σου που αντιστοιχεί σε επίπεδο επαγγελματιών personal trainers. Και αυτό γιατί δεν ανιχνεύει απλά τα επίπεδα άσκησης, αλλά όλες τις κινήσεις σου σε τρεις διαστάσεις, επομένως σε βοηθά να διαπιστώσεις εάν κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου. Το app μπορεί επίσης να σου προτείνει συνδυασμούς ασκήσεων για κάθε μυϊκή ομάδα προκειμένου να ικανοποιήσεις διαφορετικούς στόχους, όπως ενδυνάμωση, ταχύτητα, αντοχή, ευελιξία ή απώλεια βάρους.

Το app λειτουργεί επίσης και με φωνητικές οδηγίες. Φόρα τα ακουστικά σου και θα ακούς το feedback σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεις. Για παράδειγμα, εάν δεν εκτελείς ολόκληρη την κίνηση στο squat, η εφαρμογή θα σε ενημερώσει άμεσα. Στο τέλος της άσκησης, μπορεί να δεις την αναπαραγωγή των κινήσεών σου στην οθόνη του κινητού σου και να τις συγκρίνεις με το πώς πρέπει να τις εκτελείς κανονικά. Αφού ολοκληρώσεις όλο το πρόγραμμά σου, το app αποθηκεύει τις επιδόσεις σου στην online πλατφόρμα των κατασκευαστών, στην οποία μπορείς να τσεκάρεις την πρόοδό σου και να τη μοιραστείς αν θέλεις με τους φίλους σου ή άλλους χρήστες της πλατφόρμας.

Η καμπάνια του Enflux ξεκίνησε μόλις προχθές, Δευτέρα 7 Μαρτίου, στο Kickstarter και θα ολοκληρωθεί σε 28 ημέρες. Μέσα στις δύο πρώτες ημέρες της έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν το 50% του αρχικού ζητούμενου κεφαλαίου των 100 χιλιάδων δολαρίων (91 χιλιάδες ευρώ). Οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν σε έναν χρόνο, ενώ η φόρμα στοιχίζει (για τα 400 πρώτα τεμάχια) 249 δολάρια (226 ευρώ), 150 δολάρια (134 ευρώ) χαμηλότερα από την κανονική τιμή.

Απάντηση