ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η οφειλόμενη απόδοση τιμής στη Γυναίκα, που μοχθεί καθημερινά διεκδικώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μάχεται απέναντι σε πολλές αντιξοότητες.

 

Η σημερινή επέτειος μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες στην ιστορική διαδρομή για την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, για την κατοχύρωση της ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος τους, για την αξιοπρέπειά τους.

Είναι η ημέρα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι γυναίκες σήμερα, ιδίως στις δυτικές κοινωνίες, δεν ήταν πάντα αυτονόητα, αλλά κατακτήθηκαν με κοινωνικούς αγώνες και πολλές θυσίες, κόντρα σε στερεότυπα και ιστορικές προκαταλήψεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κοινωνίες που ακόμη και σήμερα υποτιμούν ή απαξιώνουν τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών.

Δικαιούνται αυτή την ημέρα οι γυναίκες να γιορτάζουν το σημαντικό ρόλο που επιτελούν και τη συμβολή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή των σύγχρονων Δημοκρατιών».

Απάντηση