Στα σκαριά η πιο τρελή ελεύθερη πτώση: Θα βουτήξει από τα 25.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο

Ο Λουκ Άικινς λέει ότι θα τον προστατεύσει από τη… συντριβή ένα δίχτυ 30Χ30 μέτρων που θα βρίσκεται 100 μέτρα από το έδαφος

Να ξεπεράσει το μύθο του Φέλιξ Μπαουμγκάρντερ, του άνδρα που τον Οκτώβριο του 2012 πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από τα 39.000 μέτρα φορώντας ειδική στολή, θα επιχειρήσει ο αλεξιπτωτιστής Λουκ Άικινς.

Στόχος του να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από ύψος 25.000 ποδών (7,6 χλμ.) χωρίς αλεξίπτωτο αλλά μόνο με ένα κράνος στο κεφάλι του στο οποίο θα βρίσκεται μια κάμερα για να καταγράψει το παράτολμο άλμα του.

Όπως εξηγεί, η μοναδική ασφάλειά του θα είναι ένα δίχτυ διαστάσεων 30Χ30 που θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το έδαφος.

«Το δίχτυ θα λειτουργήσει στη λογική της επιβράδυνσης όπως συμβαίνει με τα μαχητικά που προσγειώνονται σε αεροπλανοφόρα. Δεν θα αναπηδήσω αλλά θα ανακόψει τη φόρα μου προς το έδαφος» εξηγεί ο Άικινς.

Πολεμοφόδιά του κατά τη διάρκεια της πτώσης θα είναι ένα GPS που θα τον κατευθύνει προς το δίχτυ και ένα «δαχτυλίδι φωτός» που θα δείχνει τη ζώνη προσγείωσης. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι να χάσει τις αισθήσεις του αμέσως μετά την έναρξη της πτώσης.

«Πρέπει να έχω μια μάσκα οξυγόνου στην αρχή γιατί σε αυτό το υψόμετρο μπορείς εύκολα να χάσεις τις αισθήσεις σου. Στη συνέχεια θα τη δώσω στους συντρόφους μου» λέει.

Πριν το μεγάλο άλμα, αν και όποτε αυτό γίνει, θα προηγηθούν τουλάχιστον 300 δοκιμαστικά άλματα, με αλεξίπτωτο αυτά το οποίο θα ανοίγει τελευταία στιγμή ίσα για να βρει τον στόχο της προσγείωσης. «Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα τότε δεν θα προχωρήσουμε» εξηγεί ο παράτολμος αλεξιπτωτιστής, ο οποίος έχει ήδη 18.000 άλματα στο ενεργητικό του.

Απάντηση