O «ήρωας της Κολωνίας»: Έσωσε από βιασμό δύο κοπέλες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο πορτιέρης και πρώην πυγμάχος κατόρθωσε να απωθήσει την ομάδα Αράβων που είχε περικυκλώσει τα κορίτσια και τα παρενοχλούσε

Ένας πανύψηλος πορτιέρης ξενοδοχείου και πρώην πρωταθλητής στο kickboxing έσωσε δύο νεαρές Γερμανίδες από τους δράστες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην Κολωνία.

Πρόκειται για τον 44χρονο Κροάτη Ιβάν Γιούρσεβιτς, ο οποίος είναι πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ το βάρος του φθάνει τα 130 κιλά. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o πανύψηλος πορτιέρης, μόλις αντιλήφθηκε τις κακές προθέσεις των μεθυσμένων Αράβων που άρχισαν να παρενοχλούν τις νεαρές Γερμανίδες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανέλαβε δράση. Με το μυώδες σώμα του κατάφερε να απομακρύνει δια της βίας τέσσερις άνδρες που είχαν περικυκλώσει  δύο κοπέλες και τις απειλούσαν.

Ο Ιβάν Γιούρσεβιτς και τα έπαθλά του από την πυγμαχία

Ο 44χρονης πορτιέρης, με ύψος 2,10 μ., εργάζεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο “Εxcelsior”, που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία της Κολωνίας εκεί όπου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, περίπου χίλιοι μεθυσμένοι άνδρες, αραβικής και νοτιοφρικανικής καταγωγής επιτέθηκαν σε περίπου 600 νεαρές Γερμανίδες. Μιλώντας στην Daily Mail, o 44χρονος Κροάτης εξηγεί πώς κατάφερε να σώσει τις δύο κοπέλες που τις είχε «στριμώξει» μία ομάδα ανδρών.

«Ήταν τέσσερις από αυτούς, όλοι νεαροί, 20 ετών περίπου και μιλούσαν αραβικά. Μου είπαν να μην ανακατεύομαι κι ότι τα κορίτσια είναι “δικά τους”. Τα κορίτσια ήταν ντυμένα σαν να εργάζονται σε τράπεζα, δηλαδή δεν φορούσαν προκλητικά ρούχα. Είχαν πράγματι τρομοκρατηθεί. Τους είπα να σταθούν πίσω από εμένα. Τότε ο αρχηγός της συμμορίας με πλησίασε μ΄ένα μπουκάλι. Εγώ τον έπιασα γύρω από το στήθος και τον πέταξα μακριά. Κι ένας άλλος με πλησίασε και τότε τον έπιασα κι αυτόν και είχε την τύχη του προηγούμενου», εξηγεί στην βρετανική εφημερίδα ο πανύψηλος Κροάτης.

«Περισσότερες απελάσεις» μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας

Κι ενώ στην Κολωνία ο Ιβάν θεωρείται ο «ήρωας» της πόλης, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότεροι αλλοδαποί εγκληματίες θα απελαθούν μόλις ισχύσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις. Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δημοσιοποίησαν χθες τα σχέδιά τους με τα οποία επιταχύνεται η διαδικασία για την απέλαση ξένων που διαπράττουν σωματικές και σεξουαλικής φύσης επιθέσεις, προβάλλουν αντίσταση στην αστυνομία ή προκαλούν ζημιές σε ιδιοκτησίες, αδικήματα τα οποία βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας τιμωρούνται συνήθως με την επιβολή ποινών αστυνομικής επιτήρησης, αλλά δεν οδηγούν σε απέλαση.

Η Γερμανία θα συνεχίσει ωστόσο να μην απελαύνει ανθρώπους που προέρχονται από χώρες στις οποίες μαίνεται πόλεμος ή όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή ή να υποβληθούν σε βασανιστήρια, πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο για τις απελάσεις θα πρέπει να λάβει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου προτού το σχετικό νομοσχέδιο που συντάχθηκε περάσει από την Bundestag, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

Απάντηση