Δεν μας πείθετε κυρία… Ντόρα Μπακογιάννη για Κυριάκο: «Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση μου»

«Ό,τι και να έκανα, θα δεχόμουν κριτική, γι’ αυτό δεν βγήκα μπροστά», λέει για την στάση που κράτησε κατά την προεκλογική περίοδο στο κόμμα

«Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενη για πρώτη φορά στην εκλογή του αδερφού της στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. «Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση μου κατά την προεκλογική περίοδο» παραδέχτηκε και εξήγησε: «Δήλωσα μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα, θα δεχόμουν κριτική, γι’ αυτό δεν βγήκα μπροστά».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της, αλλά και την στήριξη που φάνηκε να παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε μαζί, πορευτήκαμε μαζί, δώσαμε μαζί τη μάχη για τις εθνικές εκλογές και τον εκτιμώ. Δεν είπα ότι στηρίζω τον Μεϊμαράκη, είπα ότι βλέπω νικητή τον Μεϊμαράκη. Αυτό παρεξηγήθηκε. Όπως εκτιμώ επίσης ότι είναι άδικο για τον Μεϊμαράκη που τον κατηγόρησαν ότι θα συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα».

Όσον αφορά τον παρασκήνιο με τον Κώστα Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή της δεν υπήρξε παρασκήνιο. «Ο  Καραμανλής την παραμονή της μεγάλης διαπραγμάτευσης μίλησε με τον Τσίπρα και του είπε “πρόσεχε παιδί μου την Ελλάδα”. Ήταν καθήκον του. Ήταν υποχρέωσή του. Όλοι θα το έκαναν».

Τέλος, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτό που λέει “τέλος ο λαϊκισμός” είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος». Όσο για τον Άδωνι σχολίασε: «Με τον Άδωνι έχουμε πολλές διαφορές. Όμως ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς κεντρώοι. Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».

Απάντηση