Σάιτ βρίσκει κρυμμένα αεροδρόμια και επιτυγχάνει τιμές εισιτηρίων έως και 80% φθηνότερα

Συνήθως όποιος ψάχνει για φθηνές πτήσεις απευθύνεται σε σάιτ όπως τα Kayak και Orbitz για να βρει εισιτήριο στην χαμηλότερη τιμή.

Ένα νέο ταξιδιωτικό website με την ονομασία Tripdelta, υποστηρίζει ότι δημιούργησε έναν μοναδικό αλγόριθμο, ο οποίος επιτρέπει στους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν τις υπηρεσίες του να βρουν εισιτήριο έως και 80% φθηνότερο από αυτό που θα έβρισκαν στα μεγαλύτερα αντίστοιχα σάιτ παγκοσμίως.

Το συγκεκριμένο website λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια αλλά τώρα δημιούργησε τον συγκεκριμένο “μαγικό” αλγόριθμό.

Ο αλγόριθμος βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές, τις οποίες το Tripdelta αποκαλεί “κρυμμένα αεροδρόμια”, ψάχνοντας για διασυνδέσεις κοντινών αεροδρομίων και χρησιμοποιώντας διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

“Οι άλλες μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να βρουν τους ‘κρυμμένους προορισμούς'”, αναφέρει στον Tech Insider ο ιδρυτής της Tripdelta, Maximilian Ibel. “Χρειάζεται βελτίωση, αυτογνωσία και ένας νέος αλγόριθμος για να λύσουν αυτό το πρόβλημα”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Ibel η Tripdelta συγκρίνει πάνω από 500 φορές όλους τους πιθανούς συνδυασμούς πτήσεων μέσω διαφορετικών διαδρομών, ώστε να ανακαλύψει το φθηνότερο εισιτήριο.

“Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να πετάξει από το Βερολίνο στη Νέα Υόρκη, μία επιλογή είναι να κάνει στάση στο Λονδίνο” σημειώνει ο Ibel. “Και για τις δύο πτήσεις συνήθως επιλέγεται η British Airways, όμως το εισιτήριο θα είναι φθηνότερο αν κάποιος επιλέξει να πετάξει με την χαμηλού κόστους Ryanair έως την Στοκχόλμη και από εκεί με μία νορβηγική αεροπορική εταιρεία για τη Νέα Υόρκη”.

“Το πρόβλημα είναι”, υπογραμμίζει, “ότι οι νορβηγικές αερογραμμές και η Ryanair δεν συνεργάζονται”, έτσι, συμπληρώνει “αν εμείς βρούμε τις πτήσεις που βολεύουν, το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης γίνεται ‘κρυφό αεροδρόμιο’ και η συγκεκριμένη διαδρομή που προτείνουμε ονομάζεται ‘κρυφή'”.

Όπως αναφέρει ο Ibel, ήδη η Tripdelta έχει πάνω από 100.000 χρήστες στους οποίους έχει εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια με την χρήση της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης

Απάντηση