Ρεσιτάλ κιθάρας νέων καλλιτεχνών στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνει διπλό ρεσιτάλ κιθάρας νέων καλλιτεχνών από τους Γιάννη Σακελάρη και Γιώργο Βαρτσάκη.

Θα ερμηνεύσουν έργα από όλες τις στυλιστικές περιόδους της μουσικής τέχνης των συνθετών Κέλνερ, Μπαχ, Λενιάνι, Μερτζ, Βίλα Λόμπος, Πόνσε, Μορέλ, κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών και εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών “Ταλέντων Πράξις”. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Γιάννης Σακελλάρης

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο  Βόλο, όπου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του, σπουδάζοντας θεωρητικά (πτυχίο Αρμονίας το 2008), και κλασική κιθάρα.

Από το 2010 σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και από το 2012 ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας με το Θάνο Μήτσαλα στο «Ωδείο Δημόπουλου» Κοζάνης, καθώς και Βυζαντινής μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το πτυχίο του τον Ιούνιο του 2015.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας μουσικής σε Βόλο και  Θεσσαλονίκη.

 

Βαρτσάκης Γιώργος

Γεννήθηκε το 1986 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του επαφή με την μουσική υπήρξε σε ηλικία 5 ετών. Αρχικά με την ποντιακή λύρα και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη ηλικία (11 ετών) με το μπουζούκι, παίρνοντας μαθήματα από τον Σίμο Σταφυλάκο. Κιθάρα ξεκίνησε να μελετά λίγο αργότερα (15 ετών), αρχικά ως αυτοδίδακτος και στη συνέχεια φοιτώντας στην τάξη του Κωνσταντίνου Κράπη, στο Θερμαϊκό ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην αρμονία και την αντίστιξη, στην τάξη του Χρήστου Δεληδήμου.

Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. Εκεί διδάχτηκε κλασσική κιθάρα από τους Έλενα Παπανδρέου, Γιάννη Ανδρόνογλου, Ναυσικά Χατζηχρήστου και θεωρητικά από τους Αθανάσιο Ζέρβα, Πέτρο Βούβαρη και άλλους.

Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην ορχήστρα νέων Con Fuoco του δημοτικού ωδείου Θέρμης με διευθυντή τον Γιάννη Πολυμενέρη, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό νεανικών ορχηστρών και χορωδιών Young Prague (Πράγα, 2009) στην κατηγορία τζαζ ορχήστρας.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικής κιθάρας σε Ελλάδα και εξωτερικό κοντά στους Gerhard Reichenbach και Wanda Palacz.

To 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα σε επίπεδο πτυχίου στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα στο Ωδείο «Δημήτρης Δημόπουλος» Κοζάνης. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον Σεπτέμβριο του 2013, εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου και φοιτεί στην τάξη διπλώματος του κ. Μήτσαλα, και σύντομα πρόκειται να παρουσιάσει την τελική διπλωματική του εξέταση. Εργάζεται ως δάσκαλος κλασσικής και ακουστικής κιθάρας στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Απάντηση