Χαμπίδης vs Καρασμάνη για επιδοτήσεις:Η Ε.Ε δεν επιτρέπει εθνικές επιδοτήσεις ανά στρέμμα και κιλό

Απαντήσεις στους ισχυρισμούς βουλευτών της Ν.Δ. για αγροτικών στελεχών για τις επιδοτήσεις Καρασμάνη το 2015 (παραγωγή 2014) δίνει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ο Δημήτρης Χαμπίδης, μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος αγροτικού, υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν πληρώνει το ίδιο αντικείμενο δύο φορές ούτε επιτρέπει στις χώρες μέλη να δώσουν εθνικές επιδοτήσεις (και ανά στρέμμα και ανά κιλό).

Σε κείμενό του ο κ. Χαμπίδης αναφέρει:

“Όχι οι ειδικοί άλλα οι έστω και οι ελάχιστα εμπλεκόμενοι στην ΚΑΠ (κοινή αγροτική πολιτική) οφείλουν να γνωρίζουν  βασικές της αρχές.

ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΠ

Ενιαία πολιτική για όλες τις χώρες (κοινή αγροτική πολιτική) το λέει η ταυτότητα της.

Για το εμπάργκο δόθηκε το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής για όλα τα προϊόντα που οι κωδικοί τους είναι στο εμπάργκο (ροδάκινα, μήλα, πορτοκάλια, σταφύλια, ακτινίδια κ.λπ.). Για όλες τις χώρες  της Ε.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ

Ποτέ η Ε.Ε. δεν πλήρωσε και δεν μπορεί να πληρώσει το ίδιο αντικείμενο δυο φορές ούτε επιτρέπει στις χώρες μέλη να δώσουν εθνικές επιδοτήσεις (και ανά στρέμμα και ανά κιλό).

Δηλαδή και αποζημιώσεις  Καρασμάνη κατά στρέμμα και δωρεάν διανομή κατά κιλό.

ΤΡΙΤΗ ΑΡΧΗ

Η τιμές στις αποζημιώσεις  είναι ενιαίες σε επίπεδο επικρατείας και Ε.Ε. (και όχι άλλες τιμές η Πέλλα, άλλες η Ημαθία, άλλες η Κοζάνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΡΧΗ

Δεν δίνει για το εμπάργκο επιδοτήσεις ούτι επιτρέπει στα κράτη μέλη για  τα προϊόντα που πουλήθηκαν πριν το εμπάργκο (πρώιμα ροδάκινα).

Εν πάση περιπτώσει το θέμα μας δεν είναι ο διαγωνισμός γνώσεων για την ΚΑΠ. Παρακαλώ να δημοσιεύσουν την απόφαση έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιδότηση Καρασμάνη για να  λάμψει η αλήθεια που επικαλούνται.Και όχι να διαδίδουν τα παπαγαλάκια ότι το είπαν και στελέχη της κυβέρνησης (βουλευτές, ακόμη και υπουργοί π.χ. Κ. Μπόλαρης).”

Απάντηση