Απομακρύνετε Τέλεια Τη Στάχτη Από το Τζάκι Σε Λιγότερο από 10 Λεπτά!

 

Μοντέρνα Σταχτοπούτα ποτέ ξανά! Δείτε πώς θα κρατήσετε το τζάκι σας πεντακάθαρο κι αυτόν το χειμώνα.

Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα τα Χριστούγεννα από ένα αναμμένοτζάκι, σωστά; Αλλά δεν υπάρχει και χειρότερη εικόνα από εκείνη που αφήνει η στάχτη σε αυτό. Για να μην παίζετε άλλο πια την (μοντέρνα) Σταχτοπούτα βάλτε τέλος στο δικό σας παραμύθι… καταστροφής και ταλαιπωρίας με τον εύκολο και σούπερ αποτελεσματικό τρόπο που σας παρουσιάζουμε εδώ! Έτοιμοι;

Απλώστε λίγες εφημερίδες στο δάπεδο γύρω από το τζάκι, πιάστε το ειδικκό σκούπακι και φτυαράκι… και ξεκινήστε να σκουπίζετε τη στάχτη που καλύπτει την εστία με το πρωτό και μεταφέρετε την στα σκουπίδια με το δεύτερο. Αν το τζάκι σας διαθέτει διάτρητη εστία και το συρτάρι βρίσκεται κάτω από αυτήν, σκουπίστε το διάτρητο μέρος και αδειάστε τη στάχτη από το συρτάρι στα σκουπίδια. Προσοχή! Κρατήστε λίγη στάχτη στο συρτάρι μιας και αυτή θα προστατεύσει το τζάκι σας από την υπερθέρμανση. Αν πάλι το τζάκι σας διαθέτει κλειστή εστία, αφαιρέστε τη σχάρα και το συρτάρι της και απομακρύνετε τη στάχτη από αυτά.

Αφαιρέστε τη σιδερένια σχάρα της εστίας και απομακρύνετε από αυτήν τη στάχτη.

Για να απαλλαγείτε πλήρως από την άσχημη και μουντή όψη της στάχτης και να δείτε το τζάκι σας ξανά λαμπερό κι αστραφτερό, δεν έχετε παρά να διαλύσετε σε δύο λίτρα νερό, 6 κ.σ. μαγειρική σόδα και ένα 1/2 φλ. χλωρίνη. Βουτήξτε μια συρματόβουρτσα σε αυτό και τρίψετε καλά την εστία και τους εσωτερικούς τοίχους του. Τέλος, περάστε το τζάκι με ένα καθαρό πανί το οποίο έχετε μουλιάσει προηγούμενως σε νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να λάμψετε το τζάκι σας!

Απάντηση