Τα 5 πιο περίεργα πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρα σου

Οι πιο αναπάντεχες εξηγήσεις για όσα μπορεί να βλέπεις στον ύπνο σου

Τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία συνοχή και λογική. Περισσότερο μοιάζουν με ένα καλειδοσκοπικό ντελίριο παρά με μία αφήγηση με αρχή, μέση και τέλος. Αποτέλεσμα; Σε αφήνουν με πολλά ερωτηματικά. Γι΄αυτό και πολλές φορές νιώθεις την ανάγκη να τα ερμηνεύσεις.
Το πιθανότερο είναι ότι τα όνειρα σου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παράθυρο στο υποσυνείδητο σου, επηρεάζονται από την καθημερινή σου ζωή και τους φόβους σου, αλλά και από μερικούς ακόμα παράγοντες που δεν είχες φανταστεί.

1. Αν πηγαίνεις για ύπνο νηστική
Το να κοιμάσαι με άδειο στομάχι, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου περισσότερο από όσο νομίζεις. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφήνουν τον εγκέφαλο σου «ξάγρυπνο» με αποτέλεσμα να ξυπνάς πολλές φορές κατά της διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την αμερικανική ιατρική σχολή Eastern Virginia, οι άνθρωποι που κοιμούνται νηστικοί τείνουν να βλέπουν αρκετά συχνά στον ύπνο τους φαγητό, πράγμα που πιθανώς να εξηγεί και την πρόελευση της λαϊκής φράσης “ο πεινασμένος καρβέλια ονειρευέται”.


2. Οι ξαφνικοί ήχοι

Ο Αμερικανικό οργανισμός μελέτης των ονείρων (κάτι που ακούγεται πολύ παραμυθένιο) πραγματοποίησε μια έρευνα που απέδειξε πως τα όνειρα επηρεάζονται αρκετά από ήχους που πιθανώς ακούς κατά τη διάρκεια του ύπνου σου. Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι να ακούς στο όνειρο σου τον ήχο που ακούγεται πραγματικά γύρω σου. Γι’ αυτό, πριν κοιμηθείς, μην ξεχνάς να βάζεις το κινητό σου στο αθόρυβο και να τσεκάρεις πως όλες οι συσκευές του σπιτιού (τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ) είναι απενεργοποιημένες.

3. Οι μυρωδιές
Ό,τι ισχύει για τους ήχους, κατά κάποιον τρόπο, ισχύει και για τις μυρωδιές. Πιο συγκεκριμένα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, έδειξε πως αν κατά τη διάρκεια του ύπνου σου, μυρίζεις ωραία πράγματα, όπως λουλούδια ή ελαφριά αρώματα, θα δεις όμορφα και θετικά όνειρα. Αν, πάλι, σου έρχεται μία όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά, θα δεις λιγότερο αισιόδοξα όνειρα.

4. Η στάση του σώματος σου
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το έντυπο Dreaming, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα ύπνου και ονείρων, οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμυτα (δηλαδή με την πλάτη να κοιτάει το ταβάνι), βλέπουν πιο ερωτικά όνειρα.

5. Το είδος τυριού που έφαγες πριν κοιμηθείς
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το British Cheese Board, απέδειξε πως αν για παράδειγμα, πριν κοιμηθείς φας τυρί τσένταρ έχεις περισσότερες πιθανότητες να δεις στον ύπνο σου κάποιον διάσημο ενώ με το ροκφόρ αυξάνονται οι πιθανότητες να δεις ένα όνειρο εντελώς ασυνάρτητο. Για εκείνους που μπορεί να τρώνε φέτα ή κεφαλογραβιέρα τι λέει η επιστήμη

Απάντηση