Συγκλονιστικό βίντεο: Οι πρώτες εικόνες μετά την πυρκαγιά από το ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Οι εικόνες μετά την καταστροφή πραγματικά συγκλονίζουν, καθώς δείχνουν όχι μόνο την απίστευτη καταστροφή που έχει υποστεί το κτίριο αλλά και την μεγάλη τύχη όσων βρέθηκαν εκεί καθώς η τεράστια πυρκαγιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη τραγωδία

Οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμένο πεντάστερο ξενοδοχείο «Address Downtown» είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, εντυπωσιάζοντας με το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στο 60 ορόφων κτίριο.

Όπως βλέπουμε από το μικρής διάρκειας βίντεο, οι ζημιές είναι σχεδόν ολοκληρωτικές σε μεγάλο τμήμα του ξενοδοχείου, ενώ ακόμα και σήμερα καπνοί βγαίνουν από αρκετά σημεία της κατασκευής.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής του Ντουμπάι, για λόγους ασφαλείας αλλά και για την κατάσβεση των τελευταίων εστιών που έχουν απομείνει. Ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος για την στατική σταθερότητα του κτιρίου, καθώς η φωτιά μαινόταν επί αρκετές ώρες σε δεκάδες ορόφους.

Οι εικόνες πάντως δείχνουν πέρα από τις υλικές καταστροφές και την τεράστια τύχη που είχαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, καθώς όπως φαίνεται, η πυρκαγιά θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε μία τραγωδία άνευ προηγουμένου.

Παρ’ όλα αυτά με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση του προσωπικού, χρειάστηκαν να νοσηλευτούν μόλις 16 άνθρωποι, και αυτοί με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο διέθετε συνολικά  626 πολυτελή διαμερίσματα και 196 «απλά» δωμάτια. Η κατασκευή του ξενοδοχείου ολοκληρώθηκε το 2008. Είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια του Ντουμπάι κι ένα από τα 50 ψηλότερα στον κόσμο

Απάντηση