“Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας με τους αδελφούς Τσαχουρίδη (foto)

"Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας με τους αδελφούς Τσαχουρίδη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία" 
Η χρόνια δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο για την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, που μέτρα μόλις επτά μήνες απο την λειτουργία της. Το αδιαχώρητο της Κυριακής στον Χριστουγεννιάτικο χορό της, επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων όσων στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της δημιουργίας απο την αρχή ενός συλλόγου που θα πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού.  Με βαθύ αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην ιστορία και την παράδοση  ξεκίνησε η εκδήλωση με τα παιδιά του συλλόγου να κάνουν την έναρξη ψάλοντας με ευλάβεια τα "Ποντιακά Κάλαντα" που περιέχουν όλο το βίο του θεανθρώπου. Κρατώντας ένα στολισμένο καράβι και υπό το φως το φαναριών πάντα με τη συνοδεία λύρας και του νταουλιού ζέσταναν τις καρδίες όλων των παραβρισκόμενων. Αναπόσπαστο κομμάτι του Ποντιακού Ελληνισμού οι χοροί, οι οποιοί παρουσιάστηκαν απο το παιδικό τμήμα και απο το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου δίνοντας όλα τα παιδιά τον καλύτερο εαυτό τους, πάντα υπο την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βαγγέλη Λάχανη. Μετά τους ήχους της χορωδία και τους χορούς των χορευτικών τμημάτων έλαβε χώρα η αναβίωση του πιο διαδεδομένου δρώμενου του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων στον Πόντο, το δρώμενο των Μομώγερων απο τον σύλλογο "Αριστοτέλης" της Ν.Νικομήδειας που εντυπωσίασε με την παρουσία του. Το μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής στην Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική βραδιά ανέλαβαν οι δύο πολίτες του κόσμου οι διδάκτορες αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Τα δυο αδέλφια ταξίδεψαν το πλήθος στις μουσικές γειτονιές του κόσμου συνοδεία με μια ομάδα απο εξαιρετικούς μουσικούς και έχοντας ως κύριο μουσικό όργανο την ποντιακή λύρα, ένα ταξίδι που καταργεί τα μουσικά "σύνορα". Η νύχτα γέμισε με μουσικές ενώ οι ψυχές των παρεβρισκομένων  που κατέκλυσαν απο νωρίς απόγευμα το κέντρο διασκέδασης Παρθενώνας, μέθυσαν απο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο κάνοντας το γύρο του κόσμου.. εν μία νυκτί! Η sold out Χριστουγεννιάτικη βραδιά  οι ευχές όλων και η ενθουσιώδη αποδοχή του κόσμου μας εφοδιάζουν με δύναμη και ελπίδα για τους δύσκολους καιρούς που έπονται και για το βαρύ έργο που αναλάβαμε. Όντας περήφανοι για την καταγωγή μας αλλά και για τα "δικά μας παιδιά " τους αδελφούς Τσαχουρίδη που μας κάνουν περήφανους απο άκρη σε άκρη στη γη, τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τη θεάρεστη παρεία τους.
Η βραδιά επισφραγίστηκε με την ανακοινώση της έγκρισης της Λέσχης στο πρόγραμμα leader η οποιά απευθύνε ευχαριστίες στην Αναπτυξιακής Ημαθίας (ΑΝΗΜΑ) και στον ίδιο τον πρόεδρο  κ.Τελληγιαννίδη Θεόφιλο (που τίμησε με την παρουσία του την βραδιά). Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην προγραμματιστρια κα. Παπαδοπούλου Μαρία τόσο για τον επαγγελματισμό όσο και για την καθολική αρτιότητα του φακέλου καθώς και την λογίστρια του συλλόγου κα. Δανιηλίδου Βίκυ για τις υπηρεσίες της και την έγκυρη διεκπεραίωση όλων υποθέσεων μέσα απο την πολυετή εμπειρία της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδίας όλους τους χορηγούς της βραδιάς και έμπρακτους υποστηρικτές του συλλόγου, όλους τους δημοσιογράφους, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τα ραδιόφωνα που φιλοξενούν όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου μας, το τμήμα γυναικών του συλλόγου που επιμελήθηκε την πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της εκδήλωσης καθώς και το προσωπικό και τη διεύθυνση του κέντρου "Παρθενώνας" για την μέγαλη προσπάθεια που κατέβαλαν να εξυπηρετήσουν τον πρωτοφανή κόσμο για τα δεδομένα του Μαγαζιού. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ κ. Τελληγιαννίδης Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δάγγας Στέλιος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καγκελίδης Αντώνης και μέλος την Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο κ. Παντζαρτζίδης Αθανάσιος, ο κ. Τζουβάρας Βασίλειος, η κα. Τσαγγαλίδου Νόπη, η κα. Λαζαρίδου Δέσποινα και ο κ. Γαιτανίδης Θεόδωρος. Ο σύλλογος Ν. Νικομήδειας "Αριστοτέλης", ο σύλλογος Ποντιών Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", η Ε.Λ Βεροίας, ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο σύλλογος Ποντίων Μελίκης, ο σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου,ο σύλλογος Ποντίων Σεβαστιανών , σύλλογος Ποντίων Ριζού, σύλλογος Ποντίων Σκύδρας, η Ε. Λ. Κοπανού, η Ε. Λ . Μαρίνας " Η Ρωμανία" , σύλλογος Ποντίων "Ποντιακά Νιάτα" Ζερβοχωρίου, σύλλογος Ποντίων Ροδοχωρίου " Οι Κομνηνοί", η ΜΙΕΖΑ Κοπανού, ο Άγιος Δημήτριος Χαρίεσσας, η Εθελοντική ομάδα Λιποχωρίου, ο Πανημαθιακός Βεροίας, ο σύλλογος καρκινοπαθών Βεροιας & Έδεσσας.
image (6) image (5) image (4) image (3) image (2) image (1)

Απάντηση