Άη Βασίληδες «πλημμύρισαν» τους δρόμους των Χανίων

Περίπου 6.500 άνθρωποι ντυμένοι με τις χαρακτηριστική στολή του Άγιου, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Περισσότεροι από 6.500 Άη Βασίληδες «πλημμύρισαν» τους δρόμους των Χανίων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Οι Άγιοι Βασίληδες που συμμετείχαν στο 5ο Santa Run, το οποίο οργανώθηκε και φέτος με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της κρητικής πόλης και το παλιό λιμάνι.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 1ου Γυμνασίου της πόλης και από εκεί διέσχισαν κεντρικούς δρόμους. Κατευθύνθηκαν στο παλιό λιμάνι για να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης για το μεγάλο πάρτι της γιορτής. Σε όλα τα σημεία της διαδρομής υπήρχαν μουσικές από μουσικούς παραγωγούς της πόλης, κεράσματα, καραμελοπόλεμος ενώ για τους ενήλικες οι καταστηματάρχες σέρβιραν τσικουδιά.

Πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες, τύμπανα συνέθεταν το σκηνικό της μεγάλης γιορτής που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός. Πριν από πέντε χρόνια, το 2011, οι πρώτοι SantaRunίστες ήταν μόλις 400. 1.500 άτομα το 2012, 3.000 άτομα το 2013, 5.000 άτομα το 2014. Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί σε ιδρύματα για παιδιά 151.304 ευρώ από το σωματείο του Santa Run. Φέτος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ.

Απάντηση