Ο πιο τυχερός μετανάστης -Εφθασε με μια αυτοσχέδια βάρκα στην Ισπανία και κέρδισε 400.000 ευρώ σε λαχείο [εικόνες]

Ενας πρόσφυγας από τη Σενεγάλη, που είχε καταφέρει να φθάσει στην Ισπανία με ένα επικίνδυνο πλεούμενο, κέρδισε το ποσό των 400.000 ευρώ στην χριστουγεννιάτικη λοταρία, στην Ανδαλουσία, όπου εργάζεται περιστασιακά σε θερμοκήπια.

«Δε μπορούσα να το πιστέψω, θα σας έλεγα ότι δεν είχα ούτε πέντε ευρώ» στην τσέπη, δήλωσε ενθουσιασμένος χθες Τρίτη ο Νγκάμε, ένας Σενεγαλέζος ηλικίας 35 ετών, που αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα La voz de Almeria, στην τουριστική και αγροτική πόλη Ροκέτας δε Μαρ.

Μια «βροχή» 140 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε σε αυτή την πόλη των 92.000 κατοίκων της επαρχίας της Αλμερία: ο πρώτος λαχνός της χριστουγεννιάτικης λοταρίας αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ πολλών νικητών που αγόρασαν το τυχερό λαχείο.

«Γνώρισα αυτόν τον Σενεγαλέζο στο πρακτορείο, μαζί με τη σύζυγό του, κρατούσε το λαχείο του με το οποίο κέρδισε» το ποσό των 400.000 ευρώ, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημοσιογράφος της La voz de Almeria, Νοέλια Λαθάρο, που έγραψε το άρθρο.

Ο Νγκάμε της αφηγήθηκε ότι πριν από 8 χρόνια έφτασε στη νήσο της Τενερίφης, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων, με ένα σαπιοκάραβο, μαζί με τη σύζυγό του και κατόπιν μετέβησαν στην Αλμερία.

«Επιβαίναμε 65 άνθρωποι στο πλοίο και χάρη στους Ισπανούς βρισκόμαστε εδώ, μας διέσωσαν ενώ είχαμε πέσει ήδη στο νερό» καθώς το πλεούμενο είχε ανατραπεί και βυθιστεί, επισήμανε.

Στην συνέχεια η ζωή του μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς εργαζόταν περιστασιακά στα θερμοκήπια, μέχρι που έμεινε χωρίς δουλειά.

«Η Ροκέτας είναι γνωστή, όπως το Ελ Εχίντο ως η “τροφοθήκη” της Ευρώπης, καθώς εδώ καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών που καταναλώνονται από τους Ευρωπαίους» εξήγησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αντιδήμαρχος, ο Χοσέ Χουάν Ροδρίγκεθ.

Το λαχείο ήταν «μια πραγματική ευλογία» για την πόλη είπε το στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι «το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με την κρίση και έχει πλέον ανέλθει στο 30%».

 

Απάντηση