Παρέμβαση του Δ.Σ Εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και επίδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για τις καθαρίστριες των σχολείων

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας συμπαραστέκεται στον αγώνα  των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για  μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η απαίτηση να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση, όπως είναι κοινός και ο αγώνας.
Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται με συμβάσεις έργου και από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση για εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%, μια ενέργεια που οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Θεωρούμε ότι  ο καθαρισμός των σχολείων είναι σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ίδιας της υγείας των παιδιών και των εργαζόμενων στα σχολεία, επομένως απαιτεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και καλά αμειβόμενο.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη  μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου για πολλά χρόνια και στην αναστολή της απόφασής της για μείωση των αποδοχών τους.
verianet.gr
Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας

Απάντηση