Δείτε πόσο επίδομα θέρμανσης δικαιούστε φέτος με πίνακες και παραδείγματα

Μειωμένο από 28% έως και 50% θα είναι το επίδομα θέρμανσης για όσους καλύπτουν τα νέα αυστηρότερα κριτήρια που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση

Σημαντικά μειωμένο θα είναι το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί φέτος από την κυβέρνηση, καθώς έχουν θεσπιστεί πολύ πιο αυστηρά κριτήρια για την παροχή του. Οι μειώσεις θα φθάσουν κατά περίπτωση έως και 50%, ενώ και η καταβολή του, που υπολογίζεται για κάποιες περιπτώσεις ότι θα γίνει προς τα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, δημιουργεί έναν ακόμα πονοκέφαλο.

Ενδεικτικά σημειώνουμε μερικά παραδείγματα που δείχνουν τις μεγάλες μειώσεις που θα επέλθουν στο επίδομα, ανάλογα με τα τετραγωνικά και την κλιματική ζώνη που βρίσκεται η κατοικία.

– Για κατοικία 60 τετραγωνικών μέτρων στην Α’ κλιματική ζώνη προκύπτει φέτος ανώτατο ποσό για το επίδομα θέρμανσης  375 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν 525 ευρώ (μείωση 28,5%).

–  Για κατοικία 120 τ.μ. στην ίδια ζώνη, προκύπτει φέτος επίδομα έως 500 ευρώ για τον άγαμο και 625 ευρώ για τον έγγαμο, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 1.050 ευρώ.

– Αντίστοιχα, στη Γ’ ζώνη, για ένα σπίτι 100 τ.μ. προβλέπεται φέτος επίδομα έως 160 ευρώ για τον άγαμο και 200 ευρώ για τον έγγαμο, ενώ πέρσι το ποσό ήταν 280 ευρώ.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες εδώ: www.money-money.gr

Απάντηση