Άδωνις: Στις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου θα στηρίξω τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ψηφοφόρους του – Κυριάκος: Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη

Υπερήφανος για την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης, «σπάζοντας» τη σιωπή του μετά τις κάλπες της Κυριακής.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ενωτικός και συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας επί προσωπικού, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι έδωσε έναν αγώνα χωρίς μηχανισμούς, μόνο με τη δύναμη των ιδεών, και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν κατά την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και στην κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου, δίνοντάς του διψήφιο ποσοστό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι ο δεύτερος κατέκτησε «επάξια» τη δεύτερη θέση στην κυριακάτικη ψηφοφορία και… προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, αυτό που θα ακολουθούσε.

Όπως είπε, ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό αποτελεί προσωπική του επιλογή και δεν σημαίνει ότι δίνει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του.

Εξηγώντας την απόφασή του να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης ανέδειξε τρεις λόγους:

1. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα. Του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις και αρχές».

2. «Θεωρώ σημαντικό δύο άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες, από δεξιά εγώ και από το κέντρο εκείνος, να φτιάξουμε την κεντροδεξιά στην πράξη υπό έναν αρχηγό που μπορεί να μας εκφράσει όλους».

3. «Δεν ξεχνώ ότι η συνεργασία μου με τον κ. Μητσοτάκη υπήρξε άψογη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τη χώρας από τη ΝΔ και περάσαμε μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πάντως ότι σέβεται απόλυτα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πως, αν εκλεγεί εκείνος, θα τον υπηρετήσει πιστά.

Κυριάκος: Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη στήριξη που του παρείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, στις 10 Ιανουαρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη στήριξη Γεωργιάδη, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημόσια στήριξη που μου παρέχει ενόψει του δευτέρου γύρου.

Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών.

Η ενότητα έχει εξασφαλιστεί.

Το δίλημμα όμως παραμένει. Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση;

Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους.

Την 10η Ιανουαρίου, το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο».

Απάντηση