To cheese cake, αν έχεις φαντασία μπορείς να το φτιάξεις ειδικά για το γιορτινό τραπέζι με σοκολάτα kinder! Σήμερα λοιπόν θα σου προτείνουμε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα κάνει θραύση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση
- 50 γρ μπισκότα shortbread (κουραμπιές χωρίς ζάχαρη) θρυμματισμένα
- 160 γρ βούτυρο ανάλατο ή με ελάχιστο αλάτι, λιωμένο
Για την κρέμα
- 1 κιλό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
- 300 γρ σοκολάτα kinder ράβδοι λιωμένη
- μια κουταλιά της σούπας άλειμμα σοκολάτα βανίλια, λιωμένα στα μικροκύματα η σε μπεν μαρί
Για την επικάλυψη
- 6 κουταλιές της σούπας σοκολάτα βανίλια
- 100 γρ κρέμα γάλακτος 35%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση. Παίρνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ή κουραμπιέ, εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μπισκότα digestive αν δεν θελουμε να το κάνουμε γιορτινό, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει μια ελαφρώς λασπωμένη ζύμη που να πλάθεται. Κατόπιν απλώνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα για cheese cake περίπου 25 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
- Ρίχνουμε σ’ένα μεγάλο μπολ την κρέμα και την άχνη, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ μέχρη να ενωθούν. Ύστερα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το άλλειμα και χτυπάμε πάλι με το μίξερ να ενωθούν, μετά ανακατεύουμε και με μια σπάτουνα να σιγουρευτούμε ότι η σοκολάτα πήγε παντού, στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα ή 6 με 7 ώρες να πήξει καλά.
- Όταν είναι έτοιμο πρίν σερβίρουμε βάζουμε τo άλλειμα βανίλια-σοκολάτα μαζι με τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει και να γίνει μια σος που να ρέει εύκολα, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
- Τέλος στολίζουμε με happy hippo και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Απάντηση