Εκλογές ΝΔ: Ανοιχτές οι κάλπες και μετά τις 8 μμ, αν υπάρχουν ουρές

Θα παραταθεί και μετά τις 20:00 η ψηφοφορία σε όσα εκλογικά τμήματα έχουν ουρές μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος- Μέχρι και δύο ώρες περιμένουν πολλοί για να ψηφίσουν- Στις 18:00 τα στοιχεία έδειχναν οτι έχουν ψηφίσει 330.000 πολίτες-Υψηλό το ενδιαφέρον και στην περιφέρεια

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσέλευση των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 και μέχρι στιγμής η διαδικασία έχει προχωρήσει χωρίς προβλήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις, βέβαια, οι ψηφοφόροι χρειάστηκε να μείνουν στην ουρά για περισσότερες από δύο ώρες, ώστε να ακήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 17:00 είχαν ψηφίσει περισσότεροι  απο 300.000 πολίτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κομματικών στελεχών δεν φθάνει η παράταση που είχε δοθεί μέχρι τις 20:00 γιατί τις απογευματινές ώρες αυξάνεται, αντί να μειώνεται η προσέλευση.  Υψηλό το ενδιαφέρον είναι και στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να συνεδριάσει το απόγευμα η ΚΕΦΕ προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κομματικά στελέχη αποφάσισαν να παραταθεί όπου κριθεί απαραίτητο η ψηφοφορία. Δηλαδή, όπου υπάρχουν ουρές η εφορευτική επιτροπή θα κρατήσει ανοικτές τις κάλπες, ώστε κανείς ψηφοφόρος να μην αποχωρήσει δυσαρεστημένος.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι ότι αν συνεχιστεί αμείωτη η ροή και τις τελευταίες ώρες που θα είναι ανοικτές οι κάλπες οι ψηφοφόροι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 400.000.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ψήφισε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής και υπογράμμισε πως «σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία».

«Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά. Θέλουμε μια νέα ΝΔ που να συνομιλεί με την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ανανεωμένη και ενωμένη από την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Ο ίδιος, δε, κάλεσε, μέσω Twitter, τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Κυριάκο. Μία περίπου ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να στείλει το δικό του μήνυμα και να τονίσει στους ψηφοφόρους του κόμματος ότι με την ψήφο τους σήμερα παίρνουν τις τύχες της ΝΔ στα χέρια τους.

Σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αύριο «θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί» για τη δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» που θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της.

Για μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκηςαναφερόμενος στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου κόμματος και σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Λίγα λεπτά πριν ψηφίσει, στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» γιατί «ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία».

Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Ανοιχτό σε όλες τις προβλέψεις το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό λίγο μετά τις 23 : 00 και όλοι στη ΝΔ ελπίζουν να είναι «καθαρό» ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και ενστάσεις.

Η αποτυχία του Νοεμβρίου έριχνε βαριά τη σκιά της, αλλά η προσέλευση του κόσμου έχει κάνει το κακό προηγούμενο να μοιάζει μακρινό παρελθόν.

Απάντηση