Μαζικά στις κάλπες η ΝΔ για να μην μείνει μόνος «παίκτης» ο Τσίπρας

Ικανοποίηση στη Συγγρού για το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν οι Νεοδημοκράτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Εκτιμάται ότι είναι εφικτός ακόμα και ο αριθμός των 400.000 ψηφοφόρων

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες συνιστά η πέραν κάθε προσδοκίας μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.

Μετατρέποντας σε πείσμα την οργή τους, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίμεναν υπομονετικά έως και περισσότερο από δύο ώρες στις ουρές, οι οποίες σχηματίστηκαν μπροστά από πολλές από τις 1.200 κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε αρκετές πόλεις της υπόλοιπης Ευρώπης, για να ασκήσουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους στην προσπάθεια να παραμείνει ενωμένη η Νέα Δημοκρατία και να ισχυροποιηθεί, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης.

Η υψηλή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, που υποχρέωσε τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) να παρατείνουν κατά μία ώρα τη διάρκεια της ψηφοφορίας (από τις 19.00 στις 20.00), κάνει ακόμη πιο αμφίρροπη την αναμέτρηση, καθώς σε ένα τόσο ευρύ εκλογικό σώμα, το οποίο οι εκτιμήσεις θέλουν να προσεγγίζει τις 400 χιλιάδες, καθίσταται δυσχερής κάθε πρόβλεψη τόσο μόνον για τον τελικό νικητή και τη σειρά των υποψηφίων, όσο και για το αν θα συγκεντρώσει ένας από τους υποψηφίους την απόλυτη πλειοψηφία ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η ικανοποίηση είναι ήδη διάχυτη μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζουν ότι η μεγάλη προσέλευση συνιστά μεγάλη νίκη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο νέος αρχηγός -όποιος και αν είναι- θα έχει υψηλή πολιτική νομιμοποίηση και θα προβάλλει ως το αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα και ως εν αναμονή πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συνολική εικόνα για την εκλογική διαδικασία, οι ψηφίσαντες έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300.000, κάτι που δείχνει ότι πολύ παραπάνω από 30.000 την ώρα πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν έναν από τους τέσσερις υποψήφιους.

Και, όπως εκτιμούν, εφόσον, βοηθούντος και του ευνοϊκού καιρού, αλλά και του γεγονότος ότι είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, συνεχιστεί η ίδια ροή δεν αποκλείεται ο αριθμός των ψηφοφόρων να φτάσει και τις 400 χιλιάδες.

Δήλωση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Γιάννη Τραγάκη

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν Πρόεδρο και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση μέχρι και αυτή την ώρα -σκεφτείτε ότι σχεδόν υπερβαίνουμε τις 200.000 ψηφισάντων- σκεφτόμαστε, εκτός του ότι θα τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, να δώσουμε και μια παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, αντί για τις 19:00 στις 20:00.

Σε ερώτηση τι ώρα θα έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων, ο κ. Τραγάκης απάντησε: Όπως γνωρίζετε, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα είναι εκείνα τα οποία θα μας στείλουν οι αρμόδιες κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Όταν έχουμε επιβεβαιωμένα αποτελέσματα, θα σας τα ανακοινώσουμε.

Απάντηση