Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία: Δείτε πού ψηφίζετε – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τα εκλογικά τμήματα – Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την εκλογή ανάδειξης προέδρου στην Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει από εκείνη της Κυριακής 22 Νοεμβρίου.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τη Συγγρού, θα πρέπει να έχουν μαζί ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Θα καταβάλλουν ποσό 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής-συμμετοχής,

Θα επιλέξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους.

Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

Στην περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα αφορά μόνον όσους ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες εκείνοι που επιθυμούν να ψηφίσουν θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται, ουσιαστικά, μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η Ν.Δ., καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι υπογράφουν ότι αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τη Ν.Δ., βάσει του νόμου.

Comment here