Μαζικά στις κάλπες η ΝΔ για να μην μείνει μόνος «παίκτης» ο Τσίπρας

Ουρές στα εκλογικά τμήματα όπου εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της παράταξης – Εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ ακόμα και ο στόχος των 300.000 ψηφοφόρων – Στις 20:00 κλείνουν οι κάλπες

Μαζικά προσέρχονται -από τις 7 το πρωί, όταν και άνοιξαν οι κάλπες- οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Περί τις 2 το μεσημέρι, η εικόνα που είχαν οι επιτελείς της Συγγρού, ήταν ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει 190.000 άτομα και η προσέλευση, βοηθούντος και του καλού καιρού, συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, είπε ότι θα δοθεί παράταση μίας ώρας -άρα, οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00, αντί για τις 19:00.

Όπως εκτιμούν στη ΝΔ, εάν τα πρωινά νούμερα αποτελούν ένδειξη για το ποσοστό της συμμετοχής, τότε ο αριθμός των 250.000 ψηφοφόρων θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί, ενώ δεν αποκλείτεται -τουναντίον- να επιτευχθεί όχι μόνο το «ορόσημο» των 300.000 ψηφοφόρων, που έχει τεθεί από τη «γαλάζια» παράταξη, ώστε η εκλογική διαδικασία να δώσει νέα δυναμική στο κόμμα, αλλά ο αριθμός να αγγίξει ακόμα και τις 400.000.

Καθώς φαίνεται, οι ψηφοφόροι της ΝΔ «συσπειρώθηκαν» μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, απαντάς με τον τρόπο αυτό στις συνεχείς εκκλήσεις των υποψηφίων προέδρων, προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες.

Αυτό, ωστόσο, που εκτιμάται από παράγοντες με γνώση της εικόνας στο εσωτερικό του κόμματος, είναι ότι η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έχει σαν στόχο να στείλει «μήνυμα» στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ότι δεν θα μείνει ο μοναδικός «παίκτης» στο πολιτικό «πόκερ» και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική φωνή, παρεμβαίνοντας στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Τα αποτελέσματα αναμένονται περί τις 23:00 τη νύχτα της Κυριακής.

 

Απάντηση